DECRET 196/2013, de 23 de juliol, d'ampliació dels mitjans transferits per la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau d'Aran en matèria de sanitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial de la Val d’Aran, estableix en l’ article 20.3 que la Generalitat ha de cedir al Conselh Generau d’Aran competències i serveis sobre diverses matèries, entre les quals, en l’apartat c), es fa referència a la sanitat.

Mitjançant el Decret 354/2001, de 18 de desembre, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau d’Aran en matèria de sanitat, es van traspassar diverses funcions en matèria de sanitat, entre les quals la gestió de l’atenció sociosanitària.

El Ple de la Comissió Govern de la Generalitat-Conselh Generau d’Aran, en data 13 de desembre de 2012, va adoptar un acord relatiu a l’ampliació dels mitjans transferits en matèria de sanitat, de conformitat amb el procediment previst en el Decret 275/1991, d’11 de desembre, pel qual es despleguen la composició, l’organització i el funcionament de la Comissió esmentada.

En virtut d’aquest acord, s’amplia l’aportació econòmica de la Generalitat de Catalunya per al finançament dels serveis de salut traspassats al Conselh Generau d’Aran en 453.945,12 euros anuals, per al finançament de la unitat sociosanitària gestionada per l’Aran Salut, que compta amb 10 llits de mitjana estada polivalent per a pacients sociosanitaris.

El càlcul de la dotació econòmica prevista en el paràgraf anterior s’ha establert per a tota l’anualitat. Per a l’exercici 2013, aquests imports aniran a càrrec del Servei Català de la Salut. Per a exercicis futurs, el Departament d’Economia i Coneixement ha de donar de baixa aquest import del pressupost del Servei Català de la Salut i acordar-ne l’alta simultània dins la partida pressupostària del Departament de Governació i Relacions Institucionals prevista per al finançament de les transferències acordades a favor del Conselh Generau d’Aran.

A proposta de la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals i del conseller de Salut, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Aprovar l’Acord d’ampliació dels mitjans transferits per la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau d’Aran en matèria de sanitat, que es publica com a annex d’aquest Decret.

Barcelona, 23 de juliol de 2013

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Govern

Boi Ruiz i Garcia

Conseller de Salut

Annex

Acord sobre l’ampliació dels mitjans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR