ORDRE ECF/50/2007, de 23 de febrer, per la qual es modifiquen l'Ordre ECF/109/2005, de 18 de març, per la qual s'aproven els models 600, 610, 611, 615, 616 i 630, de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, i es fixa la quota de la taxa que grava el subministrament del model 620 en suport paper, i l'Ordre ECF/597/...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/50/2007, de 23 de febrer, per la qual es modifiquen l'Ordre ECF/109/2005, de 18 de març, per la qual s'aproven els models 600, 610, 611, 615, 616 i 630, de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, i es fixa la quota de la taxa que grava el subministrament del model 620 en suport paper, i l'Ordre ECF/597/2006, de 28 de desembre, per la qual es determina el contingut de la declaració informativa resum de les escriptures públiques i el procediment per a la seva tramesa telemàtica.

En el marc de la modernització de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i actualització dels procediments administratius mitjançant la incorporació de les noves tecnologies, cal destacar en l'àmbit de la gestió tributària l'article 32 de la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, pel qual s'insta el Departament d'Economia i Finances a promoure la presentació per via telemàtica de declaracions, escriptures públiques i altres documents relatius a la gestió tributària.

Perseguint aquest mateix objectiu, l'article 15 de la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives, va establir l'obligació dels notaris d'enviar per via telemàtica les escriptures públiques formalitzades per ells que continguin actes subjectes a l'impost sobre successions i donacions i sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats. La disposició addicional 2 de la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres, disposa l'obligació dels notaris de trametre, per via telemàtica, una declaració informativa resum de l'escriptura, en els termes i les condicions que s'estableixin reglamentàriament.

En desenvolupament d'aquests articles s'han aprovat, per una banda, el Decret 648/2006, de 27 de desembre, pel qual s'estableix el procediment de tramesa telemàtica d'informació sobre les dades de transcendència tributària de determinats documents autoritzats a les notaries de Catalunya, i per l'altra, l'Ordre ECF/597/2006, de 28 de desembre, per la qual es determina el contingut de la declaració informativa resum de les escriptures públiques i el procediment per a la seva tramesa telemàtica. Disposant de la declaració informativa es fa possible la presentació telemàtica de l'autoliquidació corresponent, per la qual cosa ja no és necessari efectuar la presentació a les oficines de l'Administració Tributària.

Aquesta declaració informativa resum de les escriptures públiques autoritzades pels notaris es refereix, transitòriament, a un nombre limitat de fets imposables, els quals es recullen en l'annex II de l'Ordre esmentada. Només respecte d'aquests fets imposables .tots ells referits a l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats. és possible, de moment, la presentació telemàtica de la corresponent autoliquidació, car és necessari que l'Administració disposi prèviament de la declaració informativa.

D'altra banda, es procedeix a modificar els codis que apareixen en el darrer quadre Taula de tipus d'operacions de l'annex I de la mateixa Ordre, donat que per part del Consell General del Notariat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR