ORDRE MAB/196/2002, de 7 de juny, per la qual s'aproven els models de Declaració de l'ús i la contaminació de l'aigua (model B5) i el de Declaració de dades administratives i de facturació (models A11.1 i A11.2).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

ORDRE MAB/196/2002, de 7 de juny, per la qual s'aproven els models de Declaració de l'ús i la contaminació de l'aigua (model B5) i el de Declaració de dades administratives i de facturació (models A11.1 i A11.2).

La Llei 6/1999, de 12 de juliol, d'ordenació, gestió i tributació de l'aigua, crea el cànon de l'aigua com a impost amb finalitat ecològica i ingrés específic del règim economicofinancer de l'Agència Catalana de l'Aigua.

El Decret 103/2000, de 6 de març, pel qual s'aprova el Reglament dels tributs gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua, regula, en el marc del que estableix la Llei 6/1999, el règim jurídic aplicable al cànon de l'aigua i aprova, en l'article 21, els models de declaració de l'ús i la contaminació de l'aigua, i en l'article 39.2.b) el model de dades administratives i de facturació (model A11) necessaris per dur a terme la correcta gestió del tribut.

La finalització, el 31 de desembre de 2001, del període transitori de coexistència de la pesseta i l'euro, obliga a adaptar qualsevol instrument jurídic a la nova unitat de compte, per la qual cosa esdevé necessària l'adaptació dels models de declaració expressats en pessetes i, en concret, del model B5. En aquest sentit, la Llei 46/1998, de 17 de desembre, sobre introducció de l'euro, en l'article 33, disposa que l'òrgan al qual correspongui la competència d'acord amb les normes reguladores de cada tribut pot aprovar els models de declaracions i autoliquidacions en euros, així com les condicions i circumstàncies de la seva utilització, respecte dels tributs que es meritin a partir de l'1 de gener de 1999.

D'altra banda, mitjançant aquesta Ordre, s'aproven els nous models de declaració A11.1 i A11.2, així com les condicions i circumstàncies que fan possible la seva utilització pels obligats tributaris. Aquests models substitueixen l'actual model A11 per tal de facilitar a les entitats subministradores d'aigua el compliment de la seva obligació de declarar amb detall la facturació del cànon als seus abonats.

El Decret 103/2000, de 6 de març, autoritza, en la disposició final segona, el conseller de Medi Ambient per a l'execució i aplicació del que disposa el reglament i, específicament, per a l'aprovació dels models de gestió del tribut.

Per tot això, d'acord amb la disposició final segona del Decret 103/2000, de 6 de març, a proposta de l'Agència Catalana de l'Aigua,

Ordeno:

Article 1

S'adapta el model B5, de declaració de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR