ORDRE EDU/413/2006, de 4 d'agost, per la qual es fan públics els models de documents administratius per a la formalització dels concerts educatius a partir del curs 2006/07.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/413/2006, de 4 d'agost, per la qual es fan públics els models de documents administratius per a la formalització dels concerts educatius a partir del curs 2006/07.

D'acord amb el que disposa l'article 11 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, el conseller d'Educació i Universitats ha d'aprovar el text dels documents administratius en els quals s'han de formalitzar els esmentats concerts educatius.

Per l'Ordre ENS/286/2002, de 24 de juliol, es van fer públics els models de documents administratius per a la formalització dels concerts educatius a partir del curs 2002/03 (DOGC núm. 3692, de 5.8.2002). Aquesta Ordre va ser modificada per l'Ordre ENS/3/2004, de 8 de gener, per tal d'adequar els continguts dels documents administratius dels concerts educatius a la Llei orgànica 10/2002, de 23 de desembre, de qualitat de l'educació (DOGC núm. 4051, de 19.1.2004).

Atès que s'ha aprovat la renovació dels concerts educatius dels centres docents privats per un nou període de quatre anys, a comptar de l'inici del curs escolar 2006/07 i que ha entrat en vigor la nova Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, cal aprovar uns nous models de documents administratius, per a la formalització dels concerts educatius.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General de Centres Educatius,

Ordeno:

Article 1

Els concerts educatius es formalitzaran d'acord amb els models normalitzats que consta a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Les modificacions d'unitats concertades que es puguin aprovar durant la vigència dels concerts educatius respectius, es formalitzaran d'acord amb el model de diligència normalitzat inclòs a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Article 3

Les pròrrogues que es puguin acordar en els supòsits de no renovació de concerts educatius es formalitzaran segons el model de pròrroga normalitzat establert a l'annex 3 d'aquesta Ordre.

Article 4

Els documents indicats en els articles anteriors se signaran per duplicat, dels quals un exemplar serà per al titular del centre docent i un altre per als serveis territorials corresponents del Departament d'Educació i Universitats.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre ENS/286/2002, de 24 de juliol, per la qual es fan públics els models de documents administratius per a la formalització dels concerts educatius, modificada per l'Ordre ENS/3/2004, de 8 de gener.

Barcelona, 4 d'agost de 2006

Joan Manuel del Pozo i Àlvarez

Conseller d'Educació i Universitats

Annex 1

Models de documents administratius per a la formalització de concerts educatius

Model de document administratiu per a la formalització del concert educatiu de règim general, per a la prestació del servei públic de l'educació corresponent a segon cicle d'educació infantil/educació primària/educació secundària obligatòria/educació especial en centres docents privats per a un període de quatre anys.

.

Reunits:

Pel Departament d'Educació i Universitats:

El senyor/La senyora (nom i cognoms), director/a dels serveis territorials de (zona), en ús de les atribucions que li confereix l'article 11 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius;

Pel centre docent (denominació):

El senyor/La senyora (nom i cognoms), en qualitat de titular del centre/representant legal de l'entitat titular del centre, les dades del qual es detallen a l'annex 1 d'aquest document,

Exposen:

  1. El centre docent esmentat ha estat inclòs en la Resolució de (data), per la qual s'aprova la relació de centres amb els quals s'estableixen concerts educatius, en aplicació del que disposen la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació; la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació; el Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius; el Reial decret 2377/1985, de 18 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de normes bàsiques sobre concerts educatius, modificat pel Reial decret 139/1989, de 10 de febrer, i la resta de normativa aplicable.

  2. El titular del centre/representant legal de l'entitat titular del centre declara que aquest reuneix els requisits previstos a les disposicions esmentades al punt anterior, i també els que estableix la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    Ambdues parts es reconeixen les condicions necessàries per a la formalització d'aquest concert per a la prestació del servei públic de l'educació en condicions de gratuïtat, de conformitat amb les clàusules següents:

  3. Constitueix l'objecte d'aquest concert la prestació del servei públic de l'educació, en els termes previstos a la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, a la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació i les altres disposicions aplicables, pel centre docent signatari i per als ensenyaments i les unitats que es relacionen a l'annex 1 d'aquest concert. En conseqüència, aquest centre docent assumeix les obligacions derivades del concert educatiu en els termes establerts en les disposicions esmentades i en aquest document.

    2.1 Com a contraprestació econòmica per la realització del servei públic esmentat, el Departament d'Educació i Universitats s'obliga a l'assignació de fons públics d'acord amb el que assenyala l'article 18 del Decret 56/1993, en relació amb els articles 12, 13 i 34 del Reial decret 2377/1985.

    2.2 La contraprestació indicada s'aplicarà d'acord amb el que estableix la regulació bàsica sobre concerts educatius i el que recull l'article 15.3 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius.

    2.3 El Departament d'Educació i Universitats farà efectiva aquesta contraprestació mitjançant:

    1. El pagament mensual de les retribucions del personal docent i la cotització de les quotes a la Seguretat Social, d'acord amb les normes que regeixen el sistema de pagament delegat, i la liquidació de les retencions a compte de l'impost sobre la renda de les persones físiques, tot això, com a pagament delegat i en nom de la titularitat del centre, sense que impliqui cap relació laboral entre el Departament d'Educació i Universitats i el personal docent esmentat.

    2. La transferència mensual al titular del centre o persona legítimament habilitada, de la quantitat corresponent al concepte Altres despeses de l'article 15.3 del Decret 56/1993, de 23 de febrer.

    2.4 La concreció de les quantitats dels conceptes expressats en l'apartat 2.2 anterior, en què es fracciona l'import anual de la contraprestació econòmica, es fixarà anualment per mitjà d'una Resolució del conseller d'Educació i Universitats.

  4. El centre se sotmet al control financer de la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya i s'obliga a la justificació de les seves despeses davant el Departament d'Educació i Universitats, mitjançant aportació, a la finalització de cada curs escolar, de la certificació de l'acord del consell escolar d'aprovació dels comptes, de conformitat amb el que estableix l'article 25 del Decret 56/1993.

  5. El titular del centre s'obliga a impartir els ensenyaments objecte d'aquest concert tal com s'indica tot seguit:

    4.1 De manera totalment gratuïta, sense percebre cap concepte que, directament o indirectament, suposi una contrapartida econòmica per la realització d'aquests ensenyaments.

    4.2 D'acord amb la normativa que regula els diferents currículums i el seu desplegament a Catalunya.

    Les activitats complementàries que, si escau, es realitzin al centre, aprovades prèviament pel consell escolar, no podran tenir caràcter lucratiu, i s'adequaran al que disposen l'article 51 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, l'article 17 del Decret 56/1993 i l'article 15 del Reial decret 2377/1985.

    Aquestes activitats es detallaran, amb els imports i les quotes autoritzats corresponents al primer curs de vigència del present concert, en un document que s'hi adjuntarà com a annex 2, i que en formarà part integrant. Qualsevol variació que faci referència a les esmentades quotes haurà de ser autoritzada pels serveis territorials i es formalitzarà en un document que s'annexarà d'igual manera a aquest document.

  6. El titular del centre s'obliga a mantenir en funcionament un nombre total d'unitats escolars igual al d'unitats concertades per a cada nivell o etapa i a tenir, com a mínim, una relació mitjana alumnes/professor per unitat escolar no inferior a la que determini per a cada zona el Departament d'Educació i Universitats.

    La possible disminució d'aquesta relació mitjana, i del nombre d'unitats en funcionament, comportarà la disminució del nombre d'unitats concertades, o la possible rescissió d'aquest concert, si escau, en el supòsit que el titular incompleixi les obligacions que estableix l'article 30 del Decret 56/1993, en relació amb l'article 16 del Reial decret 2377/1985.

    Per posar en funcionament noves unitats del nivell o etapa objecte d'aquest concert caldrà que s'hagin autoritzat prèviament, segons el Decret 55/1994, de 8 de març, sobre el règim d'autorització dels centres docents privats i incloses en les previsions de l'article 31 del Decret 56/1993.

  7. L'admissió d'alumnes en el centre s'ajustarà al que estableix la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació i a la normativa de desenvolupament aprovada pel Departament d'Educació i Universitats

  8. El titular del centre s'obliga a constituir i mantenir els òrgans de govern previstos als articles 54 de la Llei orgànica reguladora del dret a l'educació, 26 del Reial decret 2377/1985, 12 del Decret 56/1993 i el Decret 110/1997, de 29 d'abril, i d'acord amb la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació.

    Aquests òrgans seran constituïts, es renovaran i exerciran les seves competències segons la normativa d'aplicació.

  9. El titular del centre s'obliga a complir les disposicions que, com la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR