ORDRE ARP/99/2003, de 4 de març, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per al foment de la modernització i la concentració de les cooperatives i altres entitats associatives agràries, i es convoquen els corresponents a l'any 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/99/2003, de 4 de març, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per al foment de la modernització i la concentració de les cooperatives i altres entitats associatives agràries, i es convoquen els corresponents a l'any 2003.

El dictamen 1999/C368/21, del Comitè Econòmic i Social de la CE, sobre la política de consolidació del model agrari europeu, assenyala que la pressió cada vegada més intensa de la competència exigeix reforçar la posició dels agricultors al mercat, sobretot amb unes empreses de comercialització i transformació competitives a les quals les cooperatives i les seves integracions per a la concentració de l'oferta tinguin una funció determinant.

Així mateix, els articles 93, 121, 140, 143 i 145 de la Llei 18/2002, de 5 de juliol, de cooperatives, reconeixen la importància de les cooperatives per al sector agrari, per a la millora de la població agrària i el desenvolupament rural.

Per donar resposta a aquestes demandes, el Parlament de Catalunya va aprovar la Resolució 35/VI, sobre les mesures per impulsar la cooperació i la formació al món agrari, que conté l'elaboració i l'execució d'un pla de suport i millora del sector cooperatiu, amb la finalitat de reforçar la competitivitat de les explotacions agràries catalanes.

Amb aquest marc normatiu, es considera que el foment de la modernització i la concentració de les cooperatives i de l'oferta cooperativa a Catalunya ha de contribuir a la millora de l'orientació econòmica i social de les cooperatives i les entitats associatives agràries, amb l'adopció de mesures de gestió integral i comercialització com un element important per reforçar la seva posició en la indústria agroalimentària i el comerç en el mercat interior i exterior.

En conseqüència, valorada la necessitat de modificar els apartats 8.3.1 i 9.1 de les bases reguladores dels ajuts per al foment de la modernització i la concentració de les cooperatives i altres entitats associatives agràries, aprovades per l'Ordre ARP/129/2002, de 18 d'abril (DOGC núm. 3626, de 30.4.2002), i la conveniència de fomentar la modernització i la concentració de les cooperatives agràries de Catalunya mitjançant l'aplicació de noves estratègies empresarials i comercials, així com les directrius comunitàries sobre ajuts estatals al sector agrari, i en ús de les competències que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Es modifica l'apartat 8.3.1 de les bases reguladores de l'Ordre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR