ORDRE ARP/139/2005, de 4 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum, i es convoquen els corresponents a l'any 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/139/2005, de 4 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum, i es convoquen els corresponents a l'any 2005.

El sector de l'oví i el cabrum, petit en termes absoluts dins el sector agrari, és important per la seva forta implantació territorial on en molts casos va lligat a l'aprofitament extensiu de zones no aptes per a altres aprofitaments.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària de Catalunya, dins dels objectius en l'àmbit de la producció i la sanitat ramaderes, estableix el de millorar el rendiment dels mitjans de producció ramadera amb la finalitat, entre d'altres, de promoure l'adaptació de les explotacions ramaderes per tal que els sistemes de producció siguin més autosuficients i responguin a les exigències tècniques, sanitàries i de mercat.

Per tal de millorar la productivitat de les explotacions d'oví i cabrum i de controlar i eradicar determinades malalties, es requereix la realització de diferents actuacions sanitàries i de maneig que, sovint, es veuen dificultades per la manca d'estructures necessàries.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca considera necessari continuar amb el foment de la modernització de les esmentades estructures sanitàries mitjançant la corresponent línia d'ajuts.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum corresponents a l'any 2005, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 El finançament dels ajuts establerts en aquesta Ordre seran a càrrec de la partida pressupostària AG02 D/771171400/7132 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per un import màxim de 150.000 euros.

Disposició derogatòria

Es deroguen les disposicions següents:

Ordre ARP/277/2002, de 22 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la modernització d'estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum, i es convoquen els corresponents a l'any 2002 (DOGC núm. 3688, de 30.7.2002).

Ordre ARP/387/2002, de 12 de novembre, per la qual es modifica l'Ordre ARP/277/2002, de 22 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR