ORDRE AAM/305/2011, de 4 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum, i es convoquen les corresponents a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/305/2011, de 4 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum, i es convoquen les corresponents a l'any 2011.

El sector de l'oví i del cabrum, de dimensions petites en termes absoluts dins del sector agrari, és important per la seva forta implantació territorial i en molts casos va lligat a l'aprofitament extensiu de zones no aptes per a altres aprofitaments.

Per tal de millorar la productivitat de les explotacions d'oví i cabrum i de controlar i eradicar determinades malalties, es requereixen diferents actuacions sanitàries i de maneig, que sovint són dificultades per la manca d'estructures necessàries.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) considera necessari continuar fomentant la modernització de les estructures sanitàries esmentades mitjançant la línia d'ajuts corresponent.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària (DOGC núm. 3549, de 9.1.2002), en l'àmbit de la producció i la sanitat ramaderes estableix com a objectiu millorar el rendiment dels mitjans de producció ramadera amb la finalitat, entre d'altres, de promoure l'adaptació de les explotacions ramaderes perquè els sistemes de producció siguin més autosuficients i responguin a les exigències tècniques, sanitàries i de mercat.

El règim d'aquests ajuts serà el que estableix el Reglament (CE) 1535/2007 de la Comissió, de 20 de desembre, sobre l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de minimis al sector de la producció de productes agrícoles (DOUE L- 337, de 21.12.2007).

Consegüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector oví i cabrum mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum per a 2011, d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article anterior.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària D/470000/100/6121/0000 dels pressupostos del DAAM per a 2011, dotada amb un import màxim de 95.000,00 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajuts és el Servei d'Ordenació Ramadera.

2.5 L'òrgan competent per a emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia.

A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel/per la subdirector/a general de Ramaderia, el/la cap del Servei de Prevenció en Salut Animal i el/la cap del Servei d'Ordenació Ramadera.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant és el 31 de desembre de 2011. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i s'ha de notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Les persones beneficiàries han de realitzar les actuacions objecte dels ajuts dins del període comprès entre el 2 de maig de 2010 i la data de finalització de presentació de sol·licituds, ambdós inclosos. La documentació justificativa de les actuacions de les actuacions realitzades s'ha de presentar juntament amb la sol·licitud d'ajut per tal que es pugui procedir a la certificació i comprovació de l'execució de les activitats previstes abans del 31 de desembre de 2011.

2.9 Els ajuts concedits a les persones físiques per un import superior a 3.000,00 euros i els ajuts concedits a persones jurídiques es faran públics en el web www.gencat.cat/daam/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Disposició final

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR