DECRET 278/2007, de 18 de desembre, de modificació del Decret 328/1992, de 14 de desembre, pel qual s'aprova el Pla d'espais d'interès natural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

278/2007, de 18 de desembre, de modificaciÛ del Decret 328/1992, de 14 de desembre, pel qual s'aprova el Pla d'espais d'interËs natural.

La normativa del Pla d'espais d'interËs natural, aprovada pel Decret 328/1992, de 14 de desembre, obliga a sotmetre al procediment d'avaluaciÛ d'impacte ambiental tots els projectes de construcciÛ de pistes forestals permanents a l'interior dels espais d'interËs natural quan tinguin una amplada superior als cinc metres o quan transcorrin per indrets on el pendent transversal sigui superior al 40%.

Aquest fet comporta que, ateses les caracterÌstiques dels terrenys forestals de Catalunya, bona part dels camins que hagin d'executar-se a l'interior dels espais del PEIN hagin de passar per l'avaluaciÛ d'impacte ambiental esmentada.

Vista la necessitat de fomentar les mesures adreÁades a facilitar i agilitar les tasques d'extracciÛ de fustes i llenyes del bosc, i atËs que aquestes presenten aspectes positius mediambientals al reduir el factor de risc de degradaciÛ dels terrenys per abandonament del territori i facilitar els tr‡mits d'aquells camins necessaris per a la prevenciÛ d'incendis forestals, ja sigui com a infraestructura necess‡ria a l'extinciÛ o per a l'execuciÛ dels treballs de prevenciÛ i de gestiÛ forestal sostenible, tot garantint igualment la integraciÛ del vial a l'entorn;

Vista l'aplicaciÛ i funcionalitat de les diferents eines de planificaciÛ existents, les quals s'adrecen a la gestiÛ sostenible i multifuncional del bosc o de protecciÛ de les masses forestals materialitzades en diferents instruments, com ara els perÌmetres de protecciÛ priorit‡ria, els plans de prevenciÛ d'incendis, els projectes d'ordenaciÛ, els plans dasocr‡tics, els plans tËcnics de gestiÛ i millora forestal i els plans simples de gestiÛ forestal;

A proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article ˙nic

Es modifica el punt 9 de l'annex 2-II del Decret 328/1992, de 14 de desembre, pel qual s'aprova el Pla d'espais d'interËs natural, el qual queda redactat amb el text seg¸ent:

.Camins i carreteres de mÈs de cinc metres d'amplada, i en tot cas sempre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR