DECRET 33/2012, de 27 de març, de modificació del Decret 37/2010, de 16 de març, d'aprovació del Reglament de salons recreatius i de joc.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyDecret

L’article 141.1 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de jocs, apostes i casinos, si l’activitat s’acompleix exclusivament a Catalunya. Aquesta competència inclou, en tot cas, la creació i l’autorització de jocs i apostes i la seva regulació, com també la regulació de les empreses dedicades a la gestió, l’explotació i la pràctica d’aquestes activitats o que tenen per objecte la comercialització i la distribució dels materials relacionats amb el joc en general, amb les modalitats de joc per mitjans informàtics i telemàtics incloses.

En el mateix sentit, l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 1979 també atribuïa aquesta competència a la Generalitat i, en conseqüència, es va aprovar la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, que, entre d’altres aspectes, habilita el Govern de la Generalitat per aprovar el catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i la reglamentació específica de cada un dels jocs i apostes recollits en el catàleg citat.

Mitjançant el Decret 37/2010, de 16 de març, es va aprovar l’actual Reglament de salons recreatius i de joc.

Aquest Decret que substituïa l’anterior Decret 22/2005, de 22 de febrer, va simplificar el procediment administratiu respecte els salons recreatius per tal de facilitar a les empreses l’exercici de l’activitat econòmica en aplicació del que disposen la Directiva 2006/123/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de desembre, relativa als serveis en el mercat interior, i l’article 21 del Decret 106/2008, de 6 de maig, de mesures per a l’eliminació de tràmits i la simplificació de procediments per facilitar l’activitat econòmica, que preveu l’encàrrec o delegació de funcions en l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE).

Actualment, mitjançant l’Acord de govern de data 15 de març de 2011, pel qual s’adopten mesures per a la implantació de la Finestreta Única Empresarial en el període 2011-2014, es preveu la modificació de procediments administratius a fi de racionalitzar i simplificar les càrregues administratives innecessàries, tenint en compte el principi d’intervenció mínima a què es refereix l’article 33 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i procediment de les administracions públiques de Catalunya, de forma que, sempre que sigui possible cal optar per l’alternativa menys restrictiva i costosa per a les empreses, per la qual cosa s’ha aprofitat per introduir una disposició addicional...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR