DECRET 73/2001, de 20 de febrer, de modificació del Decret 125/1999, de 4 de maig, d'aprovació dels Estatuts de l'Agència Catalana de l'Aigua.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

73/2001, de 20 de febrer, de modificació del Decret 125/1999, de 4 de maig, d’aprovació dels Estatuts de l’Agència Catalana de l’Aigua.

La Llei 4/2000, de 26 de maig, ha modificat la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, pel que fa a la regulació relativa a l’Agència Catalana de l’Aigua, establint que el president del Consell d’Administració de l’Agència és el conseller del departament competent en matèria de medi ambient i suprimint el Consell de Direcció com a òrgan de govern de l’Agència. D’acord amb això, pertoca modificar els Estatuts de l’Agència Catalana de l’Aigua per tal d’adaptar-los a la modificació legislativa produïda.

D’altra banda, la rellevància del sector industrial a Catalunya justifica l’atribució d’un representant més als usos industrials de l’aigua en el Consell d’Administració de l’Agència. Igualment, i amb la finalitat d’aconseguir una major eficàcia en l’activitat contractual de l’Agència, s’ha considerat que les funcions relatives a la contractació han de quedar aglutinades en una única àrea, l’Àrea de Recursos.

Així mateix, es modifica la composició del Consell per a l’Ús Sostenible de l’Aigua, sense arribar a la xifra màxima de cinquanta que assenyala l’article 19.11 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre.

Finalment, la nova organització departamental regulada pel Decret 297/1999, de 26 de novembre, de creació i reorganització de departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, motiva que les referències al Departament de Governació hagin de ser substituïdes per les de Departament de Governació i Relacions Institucionals.

A proposta del conseller de Medi Ambient i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

S’introdueixen les modificacions següents en el Decret 125/1999, de 4 de maig, d’aprovació dels Estatuts de l’Agència Catalana de l’Aigua:

—1 L’article 2.2 queda redactat de la manera següent:

"2.2ML’estructura territorial de l’Agència és aprovada per decret del Govern de la Generalitat, un cop escoltat el seu Consell d’Administració."

—2 El primer paràgraf del punt e) de l’article 7.1 queda redactat de la manera següent:

"Du a terme les actuacions necessàries, incloses les relatives a l’expropiació, per a la formulació i l’execució dels projectes hidrològics i per a la construcció de les obres hidràuliques."

—3 L’article 8.b) queda redactat de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR