DECRET 135/2001, de 15 de maig, de modificació parcial del Decret 327/1997, de 9 de desembre, de desplegament de l'estructura del Departament d'Indústria, Comerç i Turisme.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

135/2001, de 15 de maig, de modificació parcial del Decret 327/1997, de 9 de desembre, de desplegament de l’estructura del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme.

Mitjançant la disposició addicional segona de la Llei 17/2000, de 29 de desembre, d’equipaments comercials, es crea el Servei de Competència en la Distribució Comercial, adscrit al departament competent en matèria de comerç, al qual s’assignen les funcions que aquesta Llei li atribueix i que ha d’exercir fins a la creació i l’adscripció definitiva de l’òrgan competent en matèria de defensa de la competència a Catalunya.

Per tant, cal modificar el Decret 327/1997, de 9 de desembre, de desplegament de l’estructura del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme, per tal d’incorporar el Servei esmentat a la Direcció General de Comerç.

De conformitat amb el que s’ha exposat, atès el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d’Indústria, Comerç i Turisme, i d’acord amb el Govern,

DECRETO:

Article 1

L’article 20.1 del Decret 327/1997, de 9 de desembre, de desplegament de l’estructura del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme queda redactat de la manera següent:

"La Direcció General de Comerç té com a funcions ordenar, planificar, coordinar i dirigir els mecanismes de seguiment i control per a l’aplicació de la normativa establerta per garantir la transparència, l’equilibri i la lleial competència en la distribució comercial, tant la relativa als equipaments comercials, com l’ordenació de l’activitat del comerç i dels serveis, llevat d’aquells que estiguin sotmesos a una normativa específica; programar i realitzar accions a fi d’incrementar les possibilitats d’introducció de les produccions catalanes en els diferents mercats, sens perjudici de les competències que constitucionalment corresponen a l’Estat; l’exercici de la tutela administrativa de les cambres oficials de Comerç, Indústria i Navegació; planificar i dirigir les actuacions que garanteixin l’aplicació i el compliment de la legislació en matèria d’activitats firals, així com de les mesures i les disposicions necessàries per a la promoció de l’activitat firal a Catalunya; mantenir relacions i coordinar actuacions amb el Consorci de Promoció Comercial de Catalunya i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR