ORDRE AAM/166/2014, de 26 de maig, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts destinats a les activitats de promoció dels programes de qualitat dels aliments aprovades mitjançant l'Ordre AAM/158/2013, de 3 de juliol, i es convoquen els corresponents a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El foment, la defensa i la millora de la qualitat dels productes alimentaris que gaudeixen d’unes característiques diferencials i de qualitat han estat prioritats de l’Administració. Per aquest motiu, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) dóna suport als productes que segueixen un programa comunitari i nacional de qualitat, concretament els productes que gaudeixen d’un distintiu comunitari de denominació d’origen protegida (DOP), indicació geogràfica protegida (IGP), denominació d’origen vitivinícola protegida (DOP), indicació geogràfica protegida vitivinícola (IGP), els productes ecològics (PAE) i els productes de la producció integrada (PI).

Els distintius d’origen i qualitat dels productes agroalimentaris DOP, IGP i DOP/IGP vitivinícoles possibiliten la protecció i la valoració dels productes de la terra que presenten característiques diferencials pel seu origen principalment, i estan regulats a la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, i al Decret 285/2006, de 4 de juliol, de desplegament de la llei anterior, i la Llei 15/2002, de 27 de juny, d’ordenació vitivinícola.

La producció agrària ecològica (PAE) es pot definir com un conjunt de tècniques agràries que exclouen l’ús de productes químics de síntesi, com fertilitzants, plaguicides o antibiòtics, per tal de preservar el medi ambient, mantenir o augmentar la fertilitat dels sòls i proporcionar aliments amb totes les seves propietats naturals, d’acord amb el que regula la Llei 15/2002, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives i normativa de desplegament.

La producció integrada (PI), que defineix el Decret 241/2002, de 8 d’octubre, pel qual es regula la producció integrada a Catalunya, és un sistema agrícola de producció d’aliments vegetals, frescos i/o transformats, obtinguts mitjançant mètodes de producció als quals s’aplica una combinació harmònica de factors biològics, agronòmics, químics i biotecnològics, amb la finalitat d’optimitzar la qualitat del producte amb un màxim respecte pel medi ambient.

L’article 33 del Reglament (CE) 1698/2005 del Consell, de 20 de setembre, relatiu als ajuts al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), estableix que es podran concedir ajuts, entre d’altres conceptes, per les activitats d’informació i promoció dels programes de qualitat que realitzin les agrupacions de productors/es.

D’acord amb el Reglament (CE) núm. 1698/2005 del Consell, de 20 de setembre, d’ajuts al desenvolupament rural a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), el Programa de desenvolupament rural de Catalunya per al període de programació 2007-2013 (PDR), aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya en data 22 de maig de 2007 i per la Comissió Europea, mitjançant la Decisió C (2008) 702, de 15 de febrer de 2008, modificada per la Decisió C (2009) 10340 de 14 de desembre de 2009 i per la Decisió C (2010) 8294 final de 30 de novembre de 2010, per la Decisió C (2012) 8674 final de 26 de novembre de 2012, i per la Decisió C (2013) 8300 final de 25 de novembre de 2013, preveu dins l’Eix 1 de la mesura 133 ajuts destinats al foment de les activitats d’informació i promoció dels programes de qualitat que realitzin les agrupacions de persones productores.

L’Ordre AAM/158/2013, de 3 de juliol, va aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a les activitats de promoció dels programes de qualitat dels aliments, i convoca els corresponents a 2013 (DOGC núm. 6416, de 12.7.2013).

D’acord amb el que disposen el Decret 56/2009, de 7 d’abril, per a l’impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, la Llei 59/2003, de 19 de desembre, de normes reguladores de signatura electrònica, la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, i el Reial decret 1671/2009, de 6 de novembre, que desplega parcialment la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, en relació amb la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Atès que s’ha pogut constatar que, per a aquests ajuts, un nombre considerable de possibles persones beneficiàries disposen dels mitjans tecnològics necessaris per poder realitzar la tramitació electrònica de la sol·licitud d’aquests ajuts, s’estableix la tramitació administrativa de la fase de sol·licitud per mitjans electrònics, de conformitat amb l’article 27.6 de la Llei 11/2007 i l’article 43.2 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost.

Per tant, en aquesta convocatòria es pretén donar continuïtat al suport als productes que segueixen un programa comunitari i nacional de qualitat, concretament els productes que gaudeixen d’un distintiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR