ORDRE AAM/129/2014, de 8 d'abril, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts al sector apícola per pol·linització aprovades per l'Ordre AAM/177/2013, de 23 de juliol, i es convoquen els corresponents a 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

L’apicultura és una activitat tradicional, implantada en moltes zones rurals de Catalunya en les quals actua com a activitat agrària principal o complementària d’altres activitats agràries per a moltes de les seves persones agricultores.

Així doncs, l’activitat apícola compleix una funció econòmica ja que proporciona una part important dels ingressos dels agricultors, però alhora contribueix al desenvolupament rural i al manteniment de la població en zones de muntanya o zones desfavorides i en reforça el teixit econòmic i social.

L’activitat apícola afavoreix l’increment de la pol·linització que fan les abelles i, en conseqüència, ajuda al manteniment, la conservació i l’equilibri dels ecosistemes i de l’entorn natural on hi ha els abellars.

La pol·linització afavoreix la conservació de determinades espècies vegetals silvestres i l’increment de rendiments d’altres espècies cultivades, especialment les fructícoles.

Valorant el benefici que l’apicultura reporta en conjunt a l’agricultura i al medi ambient es considera necessari conservar i continuar fomentant aquesta activitat.

Aquesta Ordre té per objecte modificar les bases reguladores dels ajuts al sector apícola per pol·linització, aprovades per l’Ordre AAM/177/2013, de 23 de juliol, i convocar els ajuts corresponents a 2014.

Els ajuts a la pol·linització estan integrats en el Programa nacional d’ajuda a l’apicultura 2014-2016, aprovat mitjançant la Decisió de la Comissió de 12 d’agost de 2013 que aprova el programa de millora de la producció i la comercialització dels productes apícoles presentat per Espanya de conformitat amb el Reglament (CE) 1234/2007 del Consell, de 22 d'octubre de 2007, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s'estableixen disposicions específiques per a determinats productes agrícoles (Reglament únic per a les OCM), vigent en aquell moment, i que decideix la contribució de la Unió a l'esmentat programa, i que empara els anys 2014, 2015 i 2016.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector apícola mitjançant un ajut econòmic, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificació de l’apartat 3 de l’annex de l’...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR