ORDRE AAR/211/2010, de 7 d'abril, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries, convocats per l'Ordre AAR/70/2010, de 12 de febrer.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/211/2010, de 7 d'abril, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries, convocats per l'Ordre AAR/70/2010, de 12 de febrer.

Mitjançant l'Ordre AAR/70/2010, de 12 de febrer, s'han aprovat les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries, i s'han convocat els corresponents a l'any 2010.

En aquests moments el sector agrari català està travessant una conjuntura especialment desfavorable caracteritzada per una forta disminució de la rendibilitat de les explotacions i serioses limitacions a l'accés al crèdit.

Per fer front a aquesta conjuntura desfavorable, des del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural s'estan posant en marxa tot un seguit d'actuacions que permetin incrementar l'accés al crèdit i una millora de la rendibilitat de les explotacions.

En l'actual situació de crisi, les assegurances agràries, que constitueixen un instrument bàsic a l'hora de garantir l'estabilitat dels ingressos de les explotacions davant de les adversitats climàtiques, poden ser percebudes en alguns casos com una de les despeses prescindibles a l'hora d'intentar restablir la rendibilitat de l'explotació. Per tal d'evitar que això passi, des del Departament es considera necessari aprofundir en la política de foment de la contractació de les assegurances agràries incrementant els percentatges de subvenció que s'apliquen a diferents línies d'assegurança, dins els límits establerts en les directrius comunitàries sobre ajuts estatals al sector agrari i forestal (2007-2013), i en el marc de la Decisió de la Comissió, de 30 de gener C(2002) 178/1, per la qual es declara compatibles amb el mercat comú aquest règim d'ajuts i li assigna el número N744/2001.

Conseqüentment, valorada la conveniència de continuar fomentant l'ús de les assegurances agràries, i d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Incrementar en 250.000,00 euros la quantia de l'ajut que estableix l'Ordre AAR/70/2010, de 12 de febrer, dotada inicialment amb un import màxim de 8.800.000,00 euros.

L'increment de la quantia dels ajuts que estableix l'esmentada Ordre serà a càrrec de la partida pressupostària AG02...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR