DECRET 195/1992, de 4 d'agost, pel qual es modifiquen els Estatuts de l'Institut Superior d'Estudis Turístics i el Decret 320/1989, d'11 de desembre.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El Decret 247/1989, de 25 de setembre, va crear l'Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR). El Decret 320/1989, d'11 de desembre, va crear, així mateix, adscrit a l'INSETUR, l'Escola Oficial de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

L'experiència acumulada en el funcionament del Consorci des de la seva creació, com també el fet que per la Llei 35/1991, de 30 de desembre, s'hagi creat la Universitat de Girona, i que la disposició addicional 1 d'aquesta Llei faculta el Govern de la Generalitat de Catalunya per integrar en la Universitat esmentada tots el centres i serveis universitaris de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Politècnica de Catalunya, aconsellen la modificació dels Estatuts de l'INSETUR amb la finalitat d'adequar-los a les noves realitats per a un millor compliment dels seus objectius.

Atès el que estableixen les disposicions vigents, a proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

El Consorci denominat Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR) està integrat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Comerç, Consum i Turisme al qual s'adscriu, i les institucions públiques i privades que en formen part, d'acord amb els seus Estatuts.

Article 2

El Consorci té caràcter voluntari i indefinit i la seva finalitat és la programació, l'execució i el seguiment de les tasques de formació i recerca en el camp del turisme, d'acord amb els seus Estatuts, sens perjudici de les funcions de seguiment i tutela que corresponen al Departament de Comerç, Consum i Turisme i de les competències pròpies del Departament d'Ensenyament.

Article 3

Es modifiquen els Estatuts del Consorci i es publiquen annexos a aquest Decret.

Article 4

A l'efecte del control financer, el Consorci Institut Superior d'Estudis Turístics s'atendrà al que disposa l'article 75 de la Llei 10/1982, de 12 de juliol, de finances públiques de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

Es modifica l'article 5 del Decret 320/1989, d'11 de desembre, que queda redactat de la manera següent: "Article 5 "El director i el secretari de l'Escola Oficial de Turisme de la Generalitat de Catalunya seran nomenats pel conseller de Comerç, Consum i Turisme, escoltat el Consell General d'aquest organisme".

Disposicions finals

- 1 Es faculta el conseller de Comerç, Consum i Turisme per dictar les normes necessàries per al desplegament, l'eficàcia i l'execució d'aquest Decret.

- 2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Disposició derogatòria Es deroga el Decret 247/1989, de 25 de novembre, pel qual es crea l'Institut Superior d'Estudis Turístics i se n'aproven els seus Estatuts.

Barcelona, 4 d'agost de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Lluís Alegre i Selga Conseller de Comerç, Consum i Turisme

ESTATUTS del Consorci Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR)

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 El Consorci Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR) és una entitat de dret públic adscrita al Departament de Comerç, Consum i Turisme en la qual s'integren per al compliment de les seves finalitats les institucions públiques i privades següents: Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Comerç, Consum i Turisme. Universitat de Girona. Patronat de turisme Costa Brava-Girona. Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona. Confederació Empresarial d'Hostaleria de Catalunya. Associació Catalana d'Agències de Viatges. Federació Catalana de Càmpings i Ciutats de Vacances. 1.2 Poden integrar-se al Consorci altres institucions i entitats de dret públic o privat, amb l'acceptació expressa prèvia d'aquests Estatuts, i amb l'acord favorable d'admissió adoptat per majoria absoluta del Consell General.

Article 2

L'Institut Superior d'Estudis Turístics té com a finalitats:

  1. La promoció dels estudis de turisme dins l'àmbit de Catalunya i l'exercici de les activitats docents en aquesta matèria tant per mitjà de l'Escola Oficial de Turisme de la Generalitat de Catalunya, com d'altres possibles centres d'ensenyament.

  2. El desenvolupament de programes de formació, en especial de postgrau, en el camp del turisme.

  3. La realització d'investigacions en matèria turística des d'una perspectiva multidisciplinària.

  4. Altres finalitats que s'acordin en relació amb la formació i la recerca en matèria turística.

Article 3

El Consorci Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR) té caràcter voluntari i indefinit, i es regirà pels presents Estatuts, i en tot el que aquests no prevegin, per l'ordenament jurídic general.

Article 4

4.1 L'Institut Superior d'Estudis Turístics té personalitat jurídica pública i pot realitzar actes d'administració i de disposició de béns, la subscripció de contractes i, en general, tots els actes necessaris per assolir, d'acord amb la legislació aplicable a cada supòsit, els objectius establerts en aquests Estatuts. 4.2 El règim de contractació i d'adquisicions patrimonials de l'Institut Superior d'Estudis Turístics està subjecte al dret privat.

Article 5

L'Institut Superior d'Estudis Turístics té la seva seu a la ciutat de Girona. El Consell General pot acordar el canvi de seu per acord favorable de la majoria absoluta dels seus membres.

Capítol 2 Òrgans de govern

Article 6

L'Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR) es regirà pels òrgans de govern següents: Consell General. Comissió Executiva. President. Vice-presidents. Directors de l'INSETUR i de l'Escola Oficial de Turisme. Consell Acadèmic.

Article 7

7.1 El Consell General és l'òrgan suprem de deliberació i govern del Consorci i està integrat per: President: el conseller de Comerç, Consum i Turisme. Vice-president primer: el rector de la Universitat de Girona. Vice-president segon: el director general de Turisme. Dos vocals en representació del Departament de Comerç, Consum i Turisme. Un vocal en representació del Departament d'Ensenyament. Dos vocals en representació de la Universitat de Girona. Un vocal en representació de cadascuna de les altres entitats del Consorci. Fins a un màxim de tres vocals designats pel conseller de Comerç, Consum i Turisme d'entre persones d'especial significació en el món de la docència i del turisme...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR