DECRET 102/2009, de 23 de juny, pel qual es modifiquen els Estatuts del Consorci de l'Habitatge de Barcelona i es ratifica l'acord de la Junta General d'aprovació de la modificació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET

102/2009, de 23 de juny, pel qual es modifiquen els Estatuts del Consorci de l'Habitatge de Barcelona i es ratifica l'acord de la Junta General d'aprovació de la modificació.

En ús de les competències atribuïdes a la Generalitat de Catalunya en matèria d'habitatge i d'acord amb l'article 137 de l'Estatut d'autonomia aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, es va aprovar la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l'habitatge.

El Consorci de l'Habitatge de Barcelona va ser creat per l'article 61.7 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, amb la finalitat de dur a terme la planificació, la programació i la gestió de l'habitatge públic, en règim de propietat i lloguer, a la ciutat de Barcelona.

Mitjançant el Decret 420/2000, de 27 de desembre, es van aprovar els Estatuts del Consorci de l'Habitatge de Barcelona, que van ser modificats parcialment pel Decret 34/2006, de 28 de febrer.

L'article 6 del Decret 34/2006, de 28 de febrer, determina les funcions del Consorci de l'Habitatge de Barcelona i la lletra k) preveu que podrà assumir altres funcions en matèria d'habitatge que la Junta General consideri oportú desenvolupar a la ciutat de Barcelona.

La Junta General del Consorci de l'Habitatge de Barcelona, reunida en la sessió de 21 de maig de 2008, va acordar amb el quòrum previst a l'article 11.3 dels estatuts iniciar els tràmits de modificació dels estatuts amb la incorporació de tres noves funcions relatives al foment de la rehabilitació d'habitatges, d'ajuts al lloguer i de gestió de les bosses d'habitatge social. A la sessió amb data 4 de novembre de 2008, la Junta General del Consorci de l'Habitatge de Barcelona va aprovar l'acord de modificació dels estatuts.

Segons l'article 11.5 dels Estatuts del Consorci de l'Habitatge de Barcelona, l'acord de modificació d'estatuts requereix, a més de la majoria qualificada prevista a l'apartat 3 del mateix article, la ratificació de les entitats que integren el Consorci.

Per tot això, d'acord amb l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic
  1. Es modifica l'apartat 1 de l'article 2 dels Estatuts del Consorci de l'Habitatge de Barcelona, aprovats pel Decret 34/2006, de 28 de febrer...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR