ORDRE CMC/154/2010, de 3 de març, per la qual es modifiquen les bases de subvencions del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació adreçades a entitats, per adaptacions legals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/154/2010, de 3 de març, per la qual es modifiquen les bases de subvencions del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació adreçades a entitats, per adaptacions legals.

La Llei 26/2009, del 23 de desembre, de mesures fiscals, financeres i administratives modifica determinats articles del capítol IX, sobre subvencions i transferències, del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre.

L'article 90 bis del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya estableix noves regles d'actuació aplicables a les subvencions que atorga la Generalitat. Una d'aquestes regles és la prohibició de subvencionar a entitats el personal directiu de les quals percep remuneracions que, segons el criteri motivat de l'òrgan concedent, atenent les circumstàncies de l'entitat i de qui percep la remuneració, són manifestament desproporcionades. En aquest sentit, les bases reguladores de subvencions han de contenir l'obligació del beneficiari o beneficiària de fer una declaració responsable en relació amb les retribucions del personal directiu de l'entitat i en relació amb el compliment de les noves regles d'actuació, d'acord amb l'article 92.2.i) del Text refós esmentat.

Així mateix, l'apartat 1 de l'article 336-3 del Codi civil de Catalunya preveu que no es poden subvencionar les fundacions que no compleixin el deure de presentació dels comptes anuals davant el protectorat.

D'acord amb l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article únic

Es modifiquen les ordres del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació sobre bases reguladores de subvencions a entitats, d'acord amb el que es preveu a l'annex.

Disposició transitòria

Respecte al contingut de la declaració responsable que consta a l'apartat 1 de l'annex, s'ha d'afegir el compliment de la regla prevista a l'apartat b) de l'article 90 bis del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, quan el Govern reguli els límits a la possibilitat d'acumulació de càrrecs.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 3 de març de 2010

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

-1 Es modifiquen les bases...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR