DECRET 332/2004, de 20 de juliol, pel qual es modifiquen determinats preceptes del Decret 156/2003, de 10 de juny, de regulació de les oficines de la Generalitat de Catalunya a l'exterior.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 332/2004, de 20 de juliol, pel qual es modifiquen determinats preceptes del Decret 156/2003, de 10 de juny, de regulaciÛ de les oficines de la Generalitat de Catalunya a l'exterior.

El Govern de l'Estat va formular conflicte de competËncies contra dos dels preceptes del Decret de la Generalitat 156/2003, de 10 de juny, de regulaciÛ de les oficines de la Generalitat de Catalunya a l'exterior per entendre que la regulaciÛ que s'efectua va als articles 3.1.c) i 5.3 vulnerava les competËncies de l'Estat en matËria de relacions internacionals i, en el segon cas, s'incidia a mÈs en la competËncia del l'Estat de matËria d' immigraciÛ, emigraciÛ i estrangeria.

El Govern de l'Estat admetia que les comunitats autÚnomes podien dur a terme activitats de projecciÛ exterior sempre que aquestes tinguessin car‡cter instrumental en relaciÛ amb l'exercici de les prÚpies competËncies i mentre no es vulnerÈs la unitat d'acciÛ exterior.

Ja en la resposta al requeriment s'indicava per part del Govern de la Generalitat de Catalunya que la funciÛ que l'apartat c) de l'article 3.1 atribueix a les oficines no es correspon amb la funciÛ de representaciÛ de l'Estat sinÛ que es limita al foment de les relacions de col∑laboraciÛ en el marc de l'exercici de les competËncies prÚpies de la Generalitat de Catalunya.

AixÌ mateix, en relaciÛ amb l'article 5.3 s'indicava que no es pretenia incidir en la regulaciÛ dels fluxos migratoris ni afectar a la polÌtica migratÚria de l'Estat sinÛ informar de les possibilitats d'immigraciÛ legal vinculada a l'accÈs del mercat laboral i facilitar la integraciÛ social de l'immigrant.

En qualsevol cas, una redacciÛ mÈs precisa d'aquests preceptes permetria desactivar la controvËrsia competencial plantejada i donar una soluciÛ extraprocessal al conflicte, a la vegada que oferiria una major seguretat jurÌdica a l'exercici de les competËncies prÚpies de la Generalitat de Catalunya.

De conformitat amb el que s'ha exposat, atËs el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat, a proposta del Conseller en Cap i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article ˙nic

Es modifiquen el pre‡mbul i els seg¸ents preceptes del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR