ORDRE AAM/179/2013, de 23 de juliol, per la qual es modifiquen les bases reguladores de diversos ajuts destinats a la millora en la producció ramadera, i es convoquen els ajuts corresponents a 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

Aquesta Ordre té per objecte modificar les bases reguladores dels ajuts destinats al control oficial del rendiment lleter, els ajuts destinats al foment de sistemes de producció de races ramaderes autòctones en règim extensiu i els ajuts destinats a fomentar les races autòctones, i convocar els ajuts corresponents a 2013.

Els ajuts destinats al control oficial del rendiment lleter tenen per objecte fomentar l’avaluació genètica dels reproductors de les espècies de bestiar boví, oví i cabrum d’aptitud lletera, per tal de millorar les produccions làcties, mitjançant la comprovació sistemàtica de la quantitat de la llet produïda i dels seus components, així com la recollida d’altra informació de validesa, per a la seva incorporació als esquemes de selecció aprovats per a les diferents races.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) considera necessari impulsar les actuacions adreçades a la millora genètica del bestiar abans esmentades que revertiran en la millora i la tecnificació de les explotacions ramaderes del sector lleter.

Aquest ajuts es sotmeten al Reglament (CE) núm. 1857/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, sobre aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció de productes agrícoles i que modifica el Reglament (CE) 70/2001 (DOUE L-358, de 16.12.2006). Per aquest motiu, s’ha comunicat a la Comissió Europea aquest règim d’ajuts, d’acord amb el que preveu l’article 20.1 de l'esmentat Reglament de la Comissió, i li ha estat assignat el número d’ajut XA-120/2010.

Els ajuts al foment de sistemes de producció de races autòctones en règim extensiu estan destinats a una producció agrària respectuosa amb el medi ambient i la utilització dels recursos naturals, que fan necessari estimular la resposta del sector productor per aconseguir una millora racial de la cabanya ramadera mitjançant el foment de races autòctones i sistemes extensius de producció sota paràmetres de respecte a l’entorn natural i al benestar animal.

Per aconseguir-ho, cal impulsar sistemes de producció ramadera que utilitzin racionalment els recursos naturals disponibles al terreny amb la finalitat d’obtenir productes agroalimentaris de qualitat, en els sectors de bestiar boví, oví, cabrum, porcí, equí i avicultura de carn i de posta, a partir de races adaptades a l’entorn.

Aquests ajuts tenen naturalesa d’ajut d’Estat, d’acord amb les directrius comunitàries sobre ajuts estatals al sector agrari i forestal 2007-2013 (2006/C 319/01) (DOUE núm. 319, de 27.12.2006). Per assegurar la màxima transparència de les mesures adoptades i un seguiment efectiu, d’acord amb el marc jurídic comunitari vigent, es va notificar aquesta mesura a la Comissió Europea, la qual va declarar-lo compatible amb l’article 87.3.c) del Tractat CE mitjançant l’autorització del règim N 10/2008 de 19 de novembre de 2008, amb una durada del règim des de la seva aprovació per part de la Comissió europea fins al 31 de desembre de 2013.

Els ajuts destinats al foment de les races autòctones estan destinats tant a la protecció de les races que estan en perill d’extinció, com d'aquelles que a conseqüència de les actuacions i inversions recents ja han deixat de reunir els requisits per considerar-se en situació de perill d’extinció; així mateix, aquests ajuts han de servir com a impuls al manteniment i la conservació del patrimoni genètic que suposen aquestes races, per tal que se’n puguin beneficiar les organitzacions o associacions de ramaders reconegudes a l’àmbit territorial de Catalunya.

Aquests ajuts es sotmeten al Reglament (CE) 1857/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, sobre aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció de productes agrícoles i que modifica el Reglament (CE) 70/2001 (DOUE L-358...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR