ORDRE EDU/88/2008, de 21 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels premis de la Mostra de produccions audiovisuals escolars adreçada als centres educatius d'ensenyament no universitari de Catalunya i s'obre la convocatòria pública per al curs 2007-2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/88/2008, de 21 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels premis de la Mostra de produccions audiovisuals escolars adreçada als centres educatius d'ensenyament no universitari de Catalunya i s'obre la convocatòria pública per al curs 2007-2008.

Els audiovisuals (la fotografia, el vídeo, la ràdio, la televisió i el cinema) són uns instruments de comunicació cada vegada més arrelats a la nostra societat, amb uns llenguatges propis, i de gran valor pedagògic, que permeten a infants i joves comunicar i compartir la seva visió del món i representar les seves vivències personals i els seus aprenentatges. Aquests mitjans convergeixen cada vegada més en nous formats digitals afavorits per les tecnologies de la informació i la comunicació.

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya vol estimular l'ús pedagògic dels mitjans audiovisuals als centres educatius de Catalunya, i fomentar l'aprenentatge dels llenguatges propis d'aquests mitjans. Per això considera adient convocar la Mostra de produccions audiovisuals escolars.

L'objectiu d'aquests premis és afavorir l'educació en comunicació mitjançant la creació artística i crítica dels missatges audiovisuals en els nous formats digitals.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Innovació,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre per a la concessió dels premis de la Mostra de produccions audiovisuals escolars, en les modalitats de fotografia escolar, vídeo i televisió escolar, i ràdio escolar, als centres educatius d'educació primària i d'educació secundària de Catalunya, de titularitat del Departament d'Educació, municipals i privats concertats.

Article 2

S'obre la convocatòria pública per a la concessió dels premis corresponents al curs 2007-2008, que es regeixen per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

3.1 La despesa derivada del lliurament dels premis vinculats a la Mostra per als centres educatius guanyadors, amb un import màxim de 57.600,00 euros, anirà amb càrrec a la posició pressupostària D/483000100/4230, centre gestor EN07, del pressupost de 2008 de la Generalitat de Catalunya.

3.2 El desglossament dels premis a concedir és el següent:

  1. En la modalitat de fotografia escolar: 16 premis de 1.200,00 euros cadascun.

  2. En la modalitat de vídeo i televisió escolar: 16 premis de 1.200,00 euros cadascun.

  3. En la modalitat de ràdio escolar: 16 premis de 1.200,00 euros cadascun.

Article 4

El termini de presentació de sol·licituds per a la participació en la convocatòria dels premis s'inicia l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitza el dia 4 de maig de 2008.

Article 5

5.1 Es delega en el director general d'Innovació la facultat per resoldre la convocatòria, a proposta d'un jurat constituït per a cada modalitat.

5.2 El jurat en la modalitat de fotografia escolar estarà constituït pels membres següents, designats pel director general d'Innovació:

El responsable de projectes TIC en Educació, o persona en qui delegui, que actuarà com a president.

Un/a tècnic/a de la Subdirecció General d'Organització i Qualitat dels Centres Educatius.

Un/a director/a d'un Centre de Recursos Pedagògics.

Un/a professional del món de la fotografia.

Un/a professor/a especialista en temes d'audiovisuals.

Tres tècnics/ques d'audiovisuals del Departament d'Educació, un/a dels/de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR