DECRET 114/2003, de 15 d'abril, pel qual es regula l'autorització i el funcionament dels centres de pràctiques de motos nàutiques i la realització dels cursos pràctics per a l'obtenció dels títols de patró/ona de moto nàutica A i patró/ona de moto nàutica B.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 114/2003, de 15 d'abril, pel qual es regula l'autorització i el funcionament dels centres de pràctiques de motos nàutiques i la realització dels cursos pràctics per a l'obtenció dels títols de patró/ona de moto nàutica A i patró/ona de moto nàutica B.

L'article 9.29 de l'Estatut d'autonomia atribueix la competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria d'esport i de lleure.

D'altra banda, mitjançant el Reial decret 901/1995, de 2 de juny, l'Administració de l'Estat va traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis en matèria d'ensenyaments nauticoesportius i subaquaticoesportius, els quals van ser assignats al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca pel Decret 209/1995, d'11 de juliol.

El Reial decret 259/2002, de 8 de març, del Ministeri de Foment, pel qual s'actualitzen les mesures de seguretat per a la utilització de les motos nàutiques, estableix que els aspirants als títols de patró/ona de moto nàutica A i patró/ona de moto nàutica B, a més de superar l'examen teòric corresponent, han d'acreditar la superació d'un curs pràctic.

Per tal de desenvolupar aquesta previsió normativa cal establir les disposicions relatives a l'autorització i el funcionament dels centres que han d'impartir els esmentats cursos pràctics.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Centres autoritzats

1.1 Els cursos pràctics per a l'obtenció dels títols de patró/ona de moto nàutica A i patró/ona de moto nàutica B s'han de fer en centres autoritzats.

1.2 Poden sol-licitar autorització per ser centres de pràctiques de motos nàutiques:

Les acadèmies autoritzades per a l'ensenyament de la nàutica d'esbarjo.

Les escoles esportives nàutiques de motonàutica.

La Federació Catalana de Motonàutica.

1.3 Les acadèmies autoritzades per a l'ensenyament de la nàutica d'esbarjo, les escoles esportives nàutiques de motonàutica i la Federació Catalana de Motonàutica han de disposar d'una autorització específica de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims per a la realització dels cursos a què fa referència l'apartat 1.1 d'aquest article.

1.4 La sol-licitud de l'autorització a què fa referència l'apartat 1.3 s'adreçarà a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims. A la sol-licitud s'adjuntarà la documentació que s'esmenta a l'article 2 d'aquest Decret.

Article 2

Documentació

Els centres que vulguin sol-licitar autorització per impartir els cursos pràctics de motos nàutiques han de presentar a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims juntament amb l'imprès normalitzat de sol-licitud la documentació següent:

  1. Una memòria que contingui la informació referent a:

    Situació geogràfica del circuit de pràctiques i les seves dimensions.

    Descripció de la base flotant mòbil o plataforma i/o de la/les embarcació/ons auxiliars.

    Descripció i característiques tècniques dels dispositius remots d'aturada de les motos.

    Desenvolupament del programa de pràctiques.

    Pla d'emergències i evacuació.

  2. Fotocòpia compulsada de l'autorització necessària per a l'ocupació del domini públic maritimoterrestre emesa per l'òrgan competent de la Generalitat de Catalunya o de l'Administració General de l'Estat, segons correspongui.

  3. Fotocòpia compulsada del document de registre i matriculació de les motos expedit per Capitania Marítima.

  4. Fotocòpia compulsada del document que demostri la relació contractual del centre sol-licitant amb l'/la instructor/a.

  5. Fotocopia compulsada de la titulació de monitor de motonàutica, de la titulació nauticoesportiva mínima de patró/ona de moto nàutica A i de la llicència de tècnic en vigor expedida per la Federació Catalana de Motonàutica.

  6. Fotocòpia compulsada del/s despatx/os del/s vaixell/s auxiliars.

  7. Fotocòpia compulsada de les pòlisses d'assegurances a què fa referència l'article 5 d'aquest Decret.

  8. Fotocòpia compulsada de la designació de qui exerceix la direcció tècnica.

    En cas que el centre utilitzi, en la seva totalitat o en part, recursos que no li siguin propis, s'ha de presentar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR