DECRET 365/2000, de 7 de novembre, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau dera Val d'Aran en matèria de medi ambient.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

365/2000, de 7 de novembre, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau dera Val d’Aran en matèria de medi ambient.

La Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial de la Val d’Aran estableix al seu article 20.3 que la Generalitat de Catalunya ha de cedir al Conselh Generau dera Val d’Aran competències i serveis sobre diverses matèries, entre les quals hi ha la relativa al medi ambient.

El Ple de la Comissió de Govern Generalitat-Conselh Generau dera Val d’Aran, en data 18 d’octubre de 2000, ha adoptat un acord sobre el traspàs de competències en matèria de medi ambient, de conformitat amb el procediment previst al Decret 275/1991, d’11 de desembre, pel qual es despleguen la composició, l’organització i el funcionament de l’esmentada Comissió, modificat pel Decret 70/2000, de 8 de febrer.

A proposta dels consellers de Governació i Relacions Institucionals i de Medi Ambient i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S’aprova l’acord de transferències de l’Administració de la Generalitat al Conselh Generau dera Val d’Aran en matèria de medi ambient adoptat pel Ple de la Comissió de Govern Generalitat-Conselh Generau d’Aran, en la sessió de 18 d’octubre de 2000.

Article 2

Es traspassen al Conselh Generau dera Val d’Aran els serveis i les funcions següents:

a) En matèria d’educació ambiental

La creació de programes i la posada en marxa d’actuacions adreçades a promoure la informació ambiental, la sensibilització ciutadana i l’educació ambiental.

b) En matèria de millora de boscos

L’ordenació silvícola per a la conservació i millora de l’estat de la massa forestal.

Les actuacions adreçades a l’ordenació dels camins rurals.

L’aprovació dels plans d’ordenació forestal.

La gestió dels arbres monumentals i de la flora protegida.

c) En matèria de protecció de la fauna

La gestió i vigilància de la part aranesa de la Reserva Nacional de caça.

Aprovació dels Plans tècnics de gestió cinegètica.

Gestió integral de la fauna autòctona protegida, de la fauna cinegètica i de la resta de fauna no catalogada.

Conservació i recuperació d’ecosistemes aquàtics continentals.

Autorització dels permisos referents a estudis i captures científiques.

Tramitació i pagament de les indemnitzacions de danys causats per la reintroducció de l’ós bru, mitjançant l’articulació del conveni corresponent.

El Programa de reintroducció de l’ós, atès el seu caràcter supraestatal i supranacional, continuarà sota la responsabilitat del Departament de Medi Ambient. No obstant, el Conselh Generau dera Val d’Aran, atenent les funcions i competències...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR