ORDRE TIC/77/2003, de 6 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la inclusió d'actuacions en matèria d'estalvi, eficiència energètica i aprofitament dels recursos energètics renovables en el Pla d'eficiència energètica i el Pla d'energies renovables del Pla d'energia a Catalunya a l'horitzó 2010 i s'obre la convocatòria per...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/77/2003, de 6 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la inclusió d'actuacions en matèria d'estalvi, eficiència energètica i aprofitament dels recursos energètics renovables en el Pla d'eficiència energètica i el Pla d'energies renovables del Pla d'energia a Catalunya a l'horitzó 2010 i s'obre la convocatòria per a l'any 2003 (codi d'ajut 10202 i Z06).

Un dels eixos bàsics de la política energètica de la Generalitat de Catalunya és el foment de la racionalització de l'ús de l'energia, la promoció de l'aprofitament dels recursos energètics renovables i l'impuls en la recerca i el desenvolupament de noves tecnologies energètiques, de béns d'equip i de serveis industrials destinats a millorar la utilització de l'energia.

La Direcció General d'Energia i Mines del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme és la unitat que té assignada l'execució de les activitats que emanen de la política energètica de la Generalitat de Catalunya.

A proposta de la Direcció General d'Energia i Mines, i en exercici de les atribucions legals que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

S'obre la convocatòria per a la inclusió d'actuacions en matèria d'estalvi, eficiència energètica i aprofitament dels recursos energètics renovables en el Pla d'eficiència energètica i el Pla d'energies renovables del Pla d'energia a Catalunya en l'horitzó 2010 per a l'any 2003 (PEE-PER-2003).

Article 2

Bases reguladores

S'aproven les bases que hauran de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

A aquestes bases els són d'aplicació el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual es va aprovar el Text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

Aplicació pressupostària

Els ajuts objecte d'aquesta Ordre s'abonaran amb càrrec a les partidespressupostàries:

Inversions en obres i realitzacions en l'àmbit de l'estalvi i eficiència energètica i utilització de les energies renovables:

1809 D/760180500/7321, Subvencions per a l'estalvi energètic, per un import màxim de 642.500 euros, en el cas de corporacions locals.

1809 D/780180300/7321, Subvencions per a l'estalvi energètic, per un import de 412.500 euros, en el cas de particulars i institucions sense ànim de lucre.

1809 D/770180600/7321, Subvencions per a l'estalvi energètic, per un import de 712.296,37 euros, en el cas d'empreses privades.

1809 D/740180400/7321, Subvencions per a l'estalvi energètic, per un import de 65.000 euros, en el cas d'empreses públiques i d'altres ens públics.

Inversions en estudis, accions de formació, informació i difusió i/o presentació de projectes a convocatòries de programes europeus o internacionals en l'àmbit de l'estalvi, eficiència energètica o aprofitament de les energies renovables:

1809 D/460180200/7321, Subvencions per a projectes d'estalvi energètic, per un import de 65.000 euros, per corporacions locals.

1809 D/470181000/7321, Subvencions per a projectes d'estalvi energètic, per un import de 95.000 euros, en el cas d'empreses privades.

1809 D/480180800/7321, Subvencions per a projectes d'estalvi energètic, per un import de 100.000 euros, en el cas de particulars i institucions sense finalitat de lucre.

L'atorgament dels ajuts per a l'any 2003 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Termini de presentació

El termini de presentació de sol-licituds i documentació annexa, per a la convocatòria de 2003, serà de trenta dies naturals comptats a partir del dia següent al de la publicació de la present Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

Tramitació i resolució de les subvencions

5.1 Les sol-licituds seran tramitades per la Direcció General d'Energia i Mines i l'avaluació tècnica serà efectuada conjuntament amb l'Institut Català d'Energia.

5.2 Les subvencions les atorgarà el director general d'Energia i Mines per delegació del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

5.3 La resolució d'atorgament es notificarà, mitjançant correu certificat amb acusament de rebuda, individualment als titulars i contindrà l'import de la inversió subvencionable, la quantia de la subvenció concedida i els terminis de justificació de les inversions. Es poden establir condicions tècniques o econòmiques en atenció a la realització del projecte o actuació objecte de la subvenció.

5.4 La resolució dictada exhaureix la via administrativa, podent interposar recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la notificació, sens perjudici que s'hi pugui interposar potestativament recurs de reposició davant el conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la notificació.

5.5 El termini màxim per resoldre i notificar les resolucions de concessió de les subvencions és de sis mesos a partir de la finalització del termini d'admissió de sol-licituds per a aquest programa. Un cop transcorregut aquest termini, si no s'ha produït la notificació esmentada, s'entendrà que la sol-licitud és desestimada, per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, per la qual s'adeqüen els procediments administratius en relació amb el règim de silenci administratiu.

Article 6

Publicitat de les subvencions

S'haurà de donar publicitat dels ajuts atorgats mitjançant l'exposició en el tauler d'anuncis de la Direcció General d'Energia i Mines, av. Diagonal, 514, 2a planta, de Barcelona. Quan es tracti d'ajuts superiors a 6.000 euros, s'han de publicar a més al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya tot indicant el beneficiari, la quantitat concedida, les finalitats de l'ajut i el crèdit pressupostari al qual s'han imputat, d'acord amb el que disposa l'article 94.6 del Decret legislatiu 3/2002.

Disposició addicional

Es delega en el director general d'Energia i Mines perquè emeti resolució sobre l'adjudicació d'aquests ajuts.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre de 9 d'abril de 2002, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la inclusió d'actuacions en matèria d'estalvi, eficiència energètica i aprofitament de recursos energètics renovables en el Pla d'estalvi i eficiència energètica de Catalunya i s'obre la convocatòria per a l'any 2002 (DOGC núm. 3623, de 25.4.2002).

Disposicions finals

-1 Per als exercicis següents la convocatòria dels terminis de presentació de sol-licituds i justificació de la despesa s'anunciaran mitjançant Ordre del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

-2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR