ORDRE ARP/295/2004, de 19 d'agost, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga mosca mediterrània de la fruita, Ceratitis capitata Wiedemann, i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/295/2004, de 19 d'agost, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga mosca mediterrània de la fruita, Ceratitis capitata Wiedemann, i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

La mosca mediterrània de la fruita constitueix, per a les collites dels cultius de cítrics i d'altres fruiters hostes, un risc sempre present a les regions de clima mediterrani.

L'article 14.2 de la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal, permet a l'Administració la declaració d'existència oficial d'una plaga quan es verifiqui la seva presència i la importància de la infestació.

D'acord amb el que disposa el Reial decret 461/2004, de 18 de març, pel qual s'estableix el Programa nacional de control de la mosca mediterrània de la fruita i es qualifica d'utilitat pública la prevenció i lluita contra aquesta plaga, a proposta de la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es declara l'existència oficial, a Catalunya, de la plaga de la mosca mediterrània de la fruita, Ceratitis capitata Wiedemann, que afecta els cítrics i altres fruiters hostes, i s'estableixen mesures obligatòries de lluita per al seu control.

Article 2

És obligació dels titulars d'explotacions amb cultius de cítrics i d'altres fruiters hostes de la plaga, executar les mesures que regula aquesta Ordre, en els llocs i els moments que determini el Servei de Sanitat Vegetal de la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Article 3

El Servei de Sanitat Vegetal, amb la col·laboració de les agrupacions de defensa vegetal i altres entitats agràries, realitzarà anualment una prospecció de la plaga per tal d'avaluar la dinàmica de les seves poblacions i l'eficàcia de les mesures aplicades. Amb els resultats d'aquesta prospecció es determinaran les zones i els moments més adients per al control de la plaga, i es redactarà un pla plurianual d'actuació que especificarà les mesures a adoptar els propers anys. En aquest pla s'aplicaran progressivament, en la zona que es delimiti, tècniques de lluita compatibles amb el medi ambient, i es promouran tècniques culturals per tal d'evitar la propagació de la mosca.

Article 4

Per prevenir el desenvolupament de les poblacions de mosca...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR