DECRET 174/1993, de 15 de juny, pel qual es crea l'Agència Catalana de Tecnologia Turística, adscrita a la Direcció General de Turisme.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

La millora de la competitivitat del sector turístic de Catalunya aconsella, entre altres actuacions, donar una resposta eficaç a les necessitats de les empreses turístiques, sobretot en el cas de les petites i mitjanes, de tenir accés a informació estratègica i de mercats i a l'aplicació de noves tecnologies per tal d'estimular i facilitar la seva adaptació a les exigències que plantegen, avui dia, la demanda i la competència d'altres mercats.

Amb aquesta finalitat, el Ple del Parlament de Catalunya va adoptar el 5 de novembre de 1992 la Resolució 44/IV, el punt I.6 de la qual insta el Govern de la Generalitat a endegar actuacions, dins les disponibilitats pressupostàries, per tal de dur a terme i fomentar la recerca i la innovació tecnològica a les empreses turístiques, mitjançant la creació de l'Institut Català de Tecnologia Turística.

A aquests efectes, l'Agència Catalana de Tecnologia Turística té com a objectiu, justament, portar a terme les actuacions que exigeix la Resolució esmentada, sense que el canvi de denominació impliqui cap conseqüència sobre les finalitats que haurà de complir, de cara al foment, la recerca i la innovació tecnològica i d'assistència tècnica a l'àmbit del sector del turisme. Per tot això, en ús de les competències que m'han estat conferides, a proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea, adscrita a la Direcció General de Turisme del Departament de Comerç, Consum i Turisme, l'Agència Catalana de Tecnologia Turística, que tindrà com a objectiu dur a terme, facilitar i fomentar actuacions d'innovació tecnològica i d'assistència tècnica en l'àmbit del sector turístic.

Article 2

Corresponen a l'Agència Catalana de Tecnologia Turística les funcions següents:

  1. Realitzar i fomentar actuacions de recerca aplicada i d'innovació tecnològica i facilitar-ne la utilització a les empreses turístiques.

  2. Dur a terme estudis i treballs tècnics i constituir bancs de dades d'informació de les necessitats, la problemàtica i els factors positius de competitivitat de l'oferta turística de Catalunya, de la seva implantació genèrica i segmentada en les diferents zones, de les tendències de la demanda, de l'evolució dels mercats competidors i, en general, de tots aquells aspectes directament relacionats amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR