DECRET 314/1996, de 17 de setembre, de modificació del Decret 274/1995, d'11 de juliol, sobre nivell d'habitabilitat objectiva exigit als habitatges.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Pel Decret 274/1995, d'11 de juliol, es van regular els mínims d'habitabilitat objectiva exigibles tant als habitatges nous com als usats, i sense distingir si es tracta d'habitatges protegits o no.

El Decret va introduir importants novetats i millores respecte a la normativa anterior, per la qual cosa, i per tal de facilitar-ne el coneixement i l'aplicabilitat per part dels professionals que intervenen en el procés constructiu, la seva entrada en vigor es va diferir durant un període de sis mesos, com també l'exigència del seu compliment als habitatges que obtinguessin llicència d'obres durant el període de sis mesos posteriors a la seva entrada en vigor.

Entre les millores introduïdes es pot destacar la referent a ascensors. En aquest aspecte, s'estableix una regulació molt més aclaridora que la de la normativa anterior respecte als casos en què els edificis necessiten més d'un ascensor. No obstant això, la progressió introduïda, quant al nombre d'ascensors quan l'edifici tingui més de 36 habitatges, s'ha manifestat com a excessiva i allunyada de la realitat constructiva, per la qual cosa es considera convenient un ajustament a aquesta realitat, i en aquest sentit, en el nou text se suprimeix el requisit que s'exigia per a aquest tipus d'edifici.

D'altra banda, en el text publicat també han aparegut errades materials, i per raons d'economia procedimental es considera convenient introduir les correccions oportunes en aquest text.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 2.2 del Decret 274/1995, d'11 de juliol, sobre nivell d'habitabilitat objectiva exigit als habitatges, que tindrà la següent redacció: "2.2 Els habitatges de protecció oficial de nova edificació estaran subjectes a les prescripcions de l'annex 1 del present Decret, amb les especificitats que es recullen en l'annex 2 d'aquest".

Article 2

Es modifica l'article 5 del Decret 274/1995, d'11 de juliol, sobre nivell d'habitabilitat objectiva exigit als habitatges, que tindrà la següent redacció: "5 No podrà atorgar-se la cèdula d'habitabilitat als habitatges que no compleixin el nivell d'habitabilitat establert en la present disposició".

Article 3

Es modifica el número 4.a) de l'annex 1.1, definicions, del Decret 274/1995, d'11 de juliol, sobre nivell...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR