DECRET 301/2011, de 29 de març, de normes complementàries per a la realització de les eleccions al Consell General d'Aran de 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET

301/2011, de 29 de març, de normes complementàries per a la realització de les eleccions al Consell General d'Aran de 2011.

De conformitat amb el que estableix la disposició final primera de la Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial d'Era Val d'Aran, s'autoritza el Govern de la Generalitat perquè dicti les disposicions necessàries per al desplegament, l'execució i el compliment d'aquesta Llei.

D'acord amb el que disposa l'apartat 2 de l'article 14 de la Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial d'Era Val d'Aran, i atès l'apartat 3 de l'article 42 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, les eleccions per designar els consellers generals d'Aran s'han de fer el mateix dia de les eleccions municipals.

En conseqüència, i en ús de l'habilitació que conté la disposició final primera de la Llei 16/1990 esmentada, és procedent adoptar les disposicions complementàries que regeixen les eleccions al Consell General d'Aran de 2011 amb la finalitat de facilitar-ne el desenvolupament i regular-ne les característiques especials.

En virtut d'això, a proposta de la vicepresidenta del Govern, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquest Decret té per objecte establir les normes complementàries que han de regir el procés per a les eleccions al Consell General d'Aran de 2011.

Capítol II

Administració electoral

Article 2

Juntes electorals

La Junta Electoral Provincial de Lleida és la competent als efectes de la comunicació de les coalicions, de la presentació de candidatures i de la seva posterior proclamació.

El nomenament de representants i administradors electorals s'efectua davant d'aquesta Junta Electoral, la qual pot delegar les seves competències en la Junta Electoral de Zona de Vielha, sempre que ho consideri procedent.

La composició de la junta electoral provincial i de zona per a les eleccions al Consell General d'Aran és la mateixa que la de les eleccions municipals.

Article 3

Meses i seccions electorals

El nombre i el límit de les seccions, els locals i les meses en què es distribueixen els votants de cada circumscripció són els mateixos que els establerts per a les eleccions municipals.

Capítol III

Cens electoral

Article 4

Cens electoral

4.1 El cens electoral que s'utilitza en les eleccions al Consell General d'Aran és el que s'hagi tancat el dia 1 de febrer de 2011 i, en el cas que en aquesta data no s'hagi incorporat la informació corresponent a alguns municipis, s'utilitza per a aquests l'última informació disponible.

4.2 Els ajuntaments estan obligats a mantenir un servei de consulta de les llistes electorals vigents durant el termini de vuit dies comptats a partir del sisè dia posterior a la convocatòria de les eleccions.

Aquesta consulta es pot fer tant per mitjans informàtics, amb la identificació prèvia de la persona interessada, com mitjançant l'exposició al públic de les llistes electorals.

4.3 Les reclamacions sobre les dades censals es regeixen pel que estableix la normativa electoral vigent.

4.4 Només poden obtenir una còpia del cens electoral, en suport apte per tractar-lo informàticament, els representants de les candidatures, la Junta Electoral de Zona de Vielha, pel que fa al seu corresponent àmbit, i la Generalitat de Catalunya com a Administració convocant. Aquestes còpies es poden obtenir a partir de l'endemà de la proclamació de les candidatures.

Capítol IV

Representants de les formacions polítiques

Article 5

Representants

5.1 Les formacions polítiques que vulguin concórrer a les eleccions han de designar per escrit davant la Junta Electoral Provincial de Lleida, abans del novè dia posterior al de la convocatòria, un/a representant general d'acord amb el que estableix l'article 43 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general. En l'escrit s'ha de fer constar l'acceptació de la persona designada.

5.2 Abans de l'onzè dia posterior al de la convocatòria, els representants generals han de designar davant la Junta Electoral Provincial de Lleida els representants de circumscripció, que desenvoluparan les funcions que estableix l'article 43.3 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general.

5.3 La Junta Electoral Provincial de Lleida comunica, en el termini de dos dies, la designació dels representants de circumscripció a la Junta Electoral de Zona de Vielha. Els representants s'han de presentar davant de la Junta per acceptar-ne la designació, en tot cas, abans de la presentació de la candidatura corresponent.

Capítol V

Candidatures

Article 6

Presentació i proclamació

6.1 Per a l'elecció dels consellers generals d'Aran, poden presentar candidatures els partits, les federacions o les coalicions legalment registrades, o els mateixos electors de cada terçó avalats per un nombre no inferior al 3% del cens electoral del mateix terçó.

La presentació i proclamació de candidatures, així com els recursos contra la proclamació, s'ha de dur a terme d'acord amb el que disposen els articles 44, 44 bis, 45, 46, 47, 48 i 49 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general.

6.2 Les candidatures que es presentin han de comunicar a la Junta Electoral Provincial de Lleida els crèdits bancaris que hagin sol·licitat per a despeses electorals.

La Junta Electoral Provincial, un cop finalitzat el termini de campanya, trametrà al Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat la relació certificada dels crèdits que figuren inscrits al Registre de notificacions.

Article 7

Termini de presentació

7.1 Els partits i coalicions que estableixin un pacte de coalició per concórrer conjuntament a les eleccions han de comunicar-ho a la Junta Electoral Provincial de Lleida, en els deu dies següents a la convocatòria.

7.2 Les candidatures, subscrites pels representants dels partits, federacions i coalicions i pels promotors de les agrupacions d'electors, s'han de presentar davant la Junta Electoral Provincial de Lleida, entre el quinzè i el vintè dia posteriors a la convocatòria, d'acord amb el que preveu l'article següent. La relació dels candidats s'ha de trametre també per correu electrònic a l'esmentada Junta.

Article 8

Documentació de l'escrit de presentació

8.1 L'escrit de presentació de cada candidatura ha d'expressar clarament la denominació, les sigles i el símbol del partit, federació, coalició o agrupació que la promou, així com també el nom i cognoms dels candidats que hi estan inclosos.

8.2 A l'escrit de presentació s'ha d'adjuntar la declaració d'acceptació de la candidatura i els documents acreditatius de les seves condicions d'elegibilitat.

8.3 Cada llista ha d'incloure tants candidats com càrrecs a escollir i, si escau, suplents, amb l'expressió de l'ordre de col·locació tant dels candidats com dels suplents.

Article 9

Publicació de les candidatures

9.1 Les candidatures presentades han de ser publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , el vint-i-dosè dia posterior a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR