DECRET 105/1999, de 19 d'abril, sobre normes complementàries per a les eleccions al Consell General d'Aran.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

105/1999, de 19 d'abril, sobre normes complementàries per a les eleccions al Consell General d'Aran.

Un cop convocades les eleccions al Consell General d'Aran pel Decret 103/1999, de 19 d'abril, és procedent adoptar les disposicions complementàries adequades, adaptant la normativa electoral vigent a les característiques especials d'aquests comicis a l'efecte de facilitar-ne el desenvolupament.

Per tant, a proposta dels consellers de Governació i de Treball i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Per a l'elecció dels consellers generals, poden presentar candidatures els partits, les federacions o les coalicions legalment registrades, o els mateixos electors de cada terçó avalats per un nombre no inferior al 3% del cens electoral del mateix terçó.

Article 2

Per a aquestes eleccions, la Generalitat subvencionarà les despeses que originin les activitats electorals, d'acord amb el que estableix l'article 193 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general i modificacions posteriors.

Article 3

Les candidatures hauran de comunicar a la Junta Electoral Provincial de Lleida els crèdits bancaris per a despeses electorals.

La Junta Electoral Provincial, un cop finalitzat el termini de campanya, trametrà al Departament de Governació de la Generalitat la relació certificada dels crèdits que figuren inscrits en el Registre de notificacions.

Article 4

4.1 El temps necessari perquè els treballadors que tinguin la condició d'electors puguin participar en les eleccions del proper dia 13 de juny de 1999, i en el supòsit que no gaudeixin en aquesta data del descans setmanal, serà en tot cas retribuït, no recuperable i no superior a quatre hores, d'acord amb el que estableix la normativa laboral vigent.

4.2 Es concedirà als treballadors un permís de fins a quatre hores perquè puguin formular personalment la sol·licitud de certificació acreditativa de la seva inscripció en els cens establerta en l'article 72 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general.

4.3 Així mateix, es concedirà el permís corresponent als treballadors que, trobant-se en circumstàncies anàlogues a les esmentades en l'apartat 4.1, acreditin la seva condició de membres de meses electorals o d'interventors.

La jornada dels treballadors esmentats, que no...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR