DECRET 165/2001, de 12 de juny, de modificació del Decret 95/2000, de 22 de febrer, pel qual s'estableixen les normes sanitàries aplicables a les piscines d'ús públic.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

165/2001, de 12 de juny, de modificació del Decret 95/2000, de 22 de febrer, pel qual s’estableixen les normes sanitàries aplicables a les piscines d’ús públic.

El Decret 95/2000, de 22 de febrer, pel qual s’estableixen les normes sanitàries aplicables a les piscines d’ús públic (DOGC núm. 3092, de 6.3.2000), té per finalitat de garantir que les condicions de les piscines d’ús públic no tinguin un efecte negatiu sobre la salut i el benestar de les persones usuàries.

Per assolir aquesta finalitat, aquest Decret, a banda d’establir els requisits que han de reunir les instal·lacions, els serveis annexos, i de delimitar les característiques de l’aigua i el seu tractament, preveu també altres aspectes més directament adreçats a garantir la seguretat i a minimitzar els riscos per a les persones usuàries. En aquest sentit, es regulen certes activitats de risc, com ara l’ús de trampolins, palanques i tobogans, i en ordre a corresponsabilitzar als usuaris en la minimització de riscos, es preveu l’obligació que els titulars de les piscines proporcionin a les persones usuàries unes normes de règim intern, on es continguin pautes de comportament adreçades a la prevenció dels accidents i al manteniment de la higiene a les instal·lacions. Així mateix, i com una mesura més per tal de garantir la seguretat dels usuaris, el Decret 95/2000, de 22 de febrer, estableix que les piscines han de disposar d’un servei de salvament i socorrisme.

Pel que fa a aquesta última previsió, amb la modificació de l’article 17 del Decret 95/2000, de 22 de febrer, precitat, s’ha volgut introduir una referència numèrica que permeti calcular el nombre més idoni de socorristes en funció del nombre de persones que practiquen el bany o la natació.

D’altra banda, s’ha considerat convenient excloure l’obligació de presència de personal de salvament i socorrisme en les piscines en les quals, per les seves dimensions, sigui possible garantir un nivell equivalent de seguretat amb l’aplicació de les mesures preventives que els titulars de les piscines hauran d’incloure en les normes de règim intern i amb l’establiment d’un servei adequat de vigilància dels banyistes.

En determinats supòsits, es preveu que aquesta vigilància pugui ser assumida bé per monitors diplomats en el lleure infantil i juvenil, els quals per raó de les seves tasques i les seves responsabilitats sobre el col·lectiu d’infants i joves, especialment vulnerables en aquest àmbit, poden ajudar a promoure conductes responsables tendents a evitar i/o minimitzar situacions de risc d’accident, bé per titulats superiors d’animació d’activitats físiques i esportives. Així mateix, es preveu que puguin fer-se càrrec d’aquesta tasca de vigilància aquelles persones, professionals o voluntàries que acreditin la superació dels programes d’atenció sanitària immediata a què fa referència el Decret 225/1996, de 12 de juny, pel qual es regula la formació en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR