RESOLUCIÓ de 14 de novembre de 2001, de modificació dels Estatuts del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

de 14 de novembre de 2001, de modificació dels Estatuts del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona.

Vista l’Ordre de 30 d’octubre de 1986, publicada en el DOGC núm. 909, de 2.11.1987, per la qual es declara l’adequació a la legalitat i es disposa la inscripció en el Registre de Col·legis Professionals de Catalunya i la publicació dels Estatuts del Col·legi Oficial d’Ajudants Tècnics Sanitaris i Diplomats en Infermeria de Barcelona; el Decret 300/1989, de 10 de novembre (DOGC núm. 1230, de 13.12.1989), de canvi de denominació dels col·legis de Diplomats en Infermeria de Catalunya; les resolucions de 17 de gener de 1991 (DOGC núm. 1399, de 28.1.1991) i d’11 d’agost de 1994 (DOGC núm. 1954, de 30.9.1994), de modificació d’estatuts, i el Decret 267/2001, de 9 d’octubre (DOGC núm. 3495, de 18.10.2001), de canvi de denominació del Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Barcelona, que passa denominar-se Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona;

Vista la modificació global dels Estatuts aprovada en Assemblea General extraordinària de 29 de novembre de 2000;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals, i el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d’aprovació del reglament que la desplega; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es deleguen en el conseller de Justícia funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Resolució d’11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999);

Atès que els articles modificats s’adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per persona legitimada, que s’han aportat els documents essencials i que s’han complert tots els tràmits establerts;

D’acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l’adequació a la legalitat de la modificació global dels Estatuts del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona i disposar que s’inscriguin en el Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

—2 Disposar que es publiqui al DOGC la modificació dels Estatuts esmentats com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 14 de novembre de 2001

Josep-D. Guàrdia i Canela

Conseller de Justícia

Annex

Modificació dels Estatuts del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona

TÍTOL 1

Disposicions generals

Capítol 1

Naturalesa i representació

Article 1

El Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona és una corporació de dret públic i estructura democràtica, reconeguda i emparada per la Constitució, l’Estatut d’autonomia de Catalunya i la Llei de col·legis professionals, al qual han de pertànyer tots els infermers/res que, d’acord amb la legislació vigent, exerceixen la professió en qualsevol de les seves modalitats, amb domicili professional únic o principal dins l’àmbit territorial que comprèn la província de Barcelona, ja sigui de forma independent o bé al servei de l’Administració central de l’Estat, o bé de la comunitat autònoma, la local, la institucional, o de qualsevol entitat pública o privada.

Voluntàriament, podran sol·licitar la seva col·legiació aquells mateixos professionals, quan no exerceixin la professió.

Article 2

El Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, dins el seu propi àmbit d’actuació, té personalitat jurídica pròpia, independent de l’administració, i capacitat plena per complir els seus fins, i pot adquirir a títol onerós o lucratiu, manllevar, vendre, gravar, posseir i reivindicar tota classe de béns, contraure obligacions i, en general, ser titular de tota classe de drets, ser part en qualsevol acció judicial, reclamació o recurs en totes les vies i jurisdiccions, civil, penal, laboral, contenciosa administrativa, fins i tot els recursos extraordinaris de revisió i cassació en l’àmbit de la seva competència.

Article 3

La representació legal del Col·legi, tant en judici com fora d’ell, recaurà en el president, que es trobarà legitimat per atorgar poders generals o especials a procuradors, lletrats o qualsevol classe de mandataris.

Capítol 2

Finalitats i funcions

Article 4

El Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona assumeix dins el seu àmbit territorial totes les competències que la Llei li atorga i, independentment d’aquestes, les que d’una manera expressa li delegui l’Administració a fi d’acomplir les funcions que se li assignen en aquests Estatuts, la defensa dels interessos professionals dels seus col·legiats/des i vetllar perquè l’activitat professional s’adeqüi a l’interès públic general i tot el que afecti la salut.

Article 5

Correspon al Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona l’exercici de les funcions següents:

  1. Assumir la representació corporativa de tots els col·legiats/des davant les autoritats, organismes públics, tribunals de justícia i qualsevol ens legalment constituït.

b) L’ordenació de l’exercici de la infermeria dins l’àmbit de la seva competència.

c) La representació i defensa corporativa dels interessos professionals i el prestigi de tots els col·legiats/des o qualsevol d’ells, si són objecte de vexació en qüestions professionals.

d) Assessorar les corporacions oficials i les persones individuals i col·lectives, en les formes previstes per la Llei.

e) Participar en l’elaboració i l’execució dels plans d’estudi, especialment en allò que es refereix a la fase postgraduada i d’especialització.

f) Vetllar per l’ètica professional, evitar l’intrusisme i la competència deslleial entre els professionals, intervenir com a mitjancer i amb procediments d’arbitratge en els conflictes que per motius professionals se suscitin entre els col·legiats/des, i exercir la jurisdicció disciplinària en matèries professionals i col·legials.

g) Vetllar pel millorament tècnic, professional, social, moral i econòmic dels seus membres, i fomentar la formació mitjançant l’organització de cursos de formació postgraduada.

h) Organitzar conferències, congressos, jornades, adquirir llibres destinats a la seva biblioteca, publicar revistes, fullets, circulars, i, en general, posar en pràctica els mitjans que s’estimin necessaris per estimular el perfeccionament tècnic, científic i humanístic de la professió.

i) Organitzar activitats i serveis comuns de caràcter professional (serveis d’assessorament legal, laboral, fiscal i de qualsevol classe; cultural, assistencial, formatiu, de previsió o anàlegs) que siguin d’interès per als col·legiats/des.

j) Registrar els títols de col·legiats en les modalitats de practicant, infermera, llevadora, ajudant tècnic sanitari, diplomat en infermeria i qualsevol altre títol expedit pels països membres de la UE, en l’actualitat i en el futur, i per altres tercers països, amb l’homologació prèvia per part del Ministeri d’Educació i Ciència, si cal aquest requisit, i inscriure’ls en els llibres de registre corresponents.

k) Portar un llibre de registre especial on s’anotin els col·legiats/des que tinguin les especialitats reconegudes oficialment.

l) Portar un llibre de registre especial on s’anotin les associacions de professionals que es puguin crear per a l’exercici de la professió.

ll) Redactar i aprovar els reglaments d’ordre intern que s’estimin convenients per a la bona marxa del Col·legi, que en cap cas no contradiran el que s’estableix en aquests Estatuts i normes superiors d’obligat compliment.

m) Per al compliment dels seus fins, el Col·legi podrà adquirir, alienar, disposar i, en general, administrar en els termes més amplis tota classe de béns mobles i immobles, crèdits, drets, accions, realitzant tota classe d’actuacions, tant d’administració com de domini.

n) Establir honoraris professionals orientatius, salvaguardant el respecte a la lliure competència i el compliment de la normativa sobre defensa de la competència.

ñ) Establir, mitjançant els acords i els convenis que calguin, les relacions del Col·legi amb la resta de col·legis, entitats i organitzacions.

o) Vetllar perquè els mitjans de comunicació social divulguin els avenços de la infermeria científicament arrelats i evitin tota propaganda o publicitat de caràcter general equívoca.

p) Per a un millor compliment d’aquestes funcions, el Col·legi podrà crear fundacions o altres entitats sense afany de lucre.

q) L’exercici i la gestió de totes aquelles competències que li siguin delegades i accepti de les administracions públiques.

Capítol 3

Relacions amb l’Administració

Article 6

El Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, per a l’acompliment dels seus fins, podrà coordinar-se amb la resta de col·legis d’infermeria de Catalunya i concertarà amb ells la participació en les despeses de funcionament que tal coordinació comporti.

Article 7

El Col·legi Oficial d’Infermeria de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR