RESOLUCIÓ JUS/3552/2008, de 21 de novembre, per la qual s'anuncia concurs per a la provisió de notaries vacants.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/3552/2008, de 21 de novembre, per la qual s'anuncia concurs per a la provisió de notaries vacants.

D'acord amb l'article 147.1.a) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aquesta Comunitat autònoma ha assumit la competència executiva respecte a la convocatòria, administració i resolució dels concursos per a la provisió de notaries vacants en l'àmbit territorial esmentat.

D'acord amb el que disposen els articles 88 al 96 i altres concordants del Reglament de l'organització i règim jurídic del notariat aprovat pel Decret de 2 de juny de 1944, dins dels torns a què es refereix l'article 88, segons la redacció donada pel Reial decret 45/2007, de 19 de gener, s'han de proveir les notaries que es troben vacants el dia de la data segons s'enumeren a l'annex 1 de la present Resolució.

Per donar compliment al que estableix l'Estatut d'autonomia de Catalunya en relació amb els drets dels ciutadans a utilitzar la llengua pròpia a les oficines públiques, és necessari atenir-se al que disposa la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

En compliment de les funcions atribuïdes a la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques del Departament de Justícia mitjançant el Decret 417/2006, de 14 de novembre (DOGC núm. 4762, de 16.11.2006),

Resolc:

.1 Places

S'ofereixen en aquest concurs totes aquelles vacants radicades en la Comunitat Autònoma de Catalunya que s'han produït fins a la data.

.2 Condicions de participació

Poden participar en la convocatòria tots aquells notaris que, amb independència del lloc on radiqui la notaria on estiguin servint, compleixin amb els requisits que disposa l'article 94 del Reglament notarial i no estiguin afectats per les limitacions recollides a l'article 95 del text esmentat legal, d'acord amb la Instrucció de la Direcció General dels Registres i del Notariat de 12 de maig de 2008, relativa a l'article 22 del Reglament notarial.

.3 Acreditació de la llengua catalana

A fi de donar compliment al que disposen els articles 33 i 147 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i l'article 14.5 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, els participants en el concurs hauran d'acreditar que el despatx de la notaria vacant a què aspirin estarà en condicions d'atendre els ciutadans i ciutadanes en qualsevol de les dues llengües oficials, així com comptar amb personal que tingui coneixement adequat i suficient per exercir les funcions pròpies del seu lloc de treball.

A aquest efecte, l'acreditació de coneixement de català s'ha d'efectuar en el moment de presentació de la sol·licitud de participació en el concurs, i es pot dur a terme per qualsevol dels mitjans següents:

Disposar la persona participant del nivell de llengua catalana corresponent al certificat B o C de coneixement de català de la Secretaria de Política Lingüística, o d'un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents establerts per l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. En aquest cas, s'haurà d'acompanyar la sol·licitud de participació en el concurs amb testimoni notarial o fotocòpia compulsada de la certificació acreditativa.

Declaració jurada o promesa formal que la persona participant es compromet a disposar de personal contractat amb la categoria professional d'oficial jurídic que disposi del certificat de nivell C de coneixement de català de la Secretaria de Política Lingüística, o d'un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents establerts per l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. En aquest cas, s'haurà d'acompanyar la sol·licitud de participació amb la declaració jurada o la promesa formal.

Els participants poden consultar l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, a través de la web d'Internet: http://www6.gencat.net/llengcat/certific/equiv.htm.

.4 Models i terminis de presentació de sol·licituds

D'acord amb l'article 94 del Reglament notarial, els notaris podran sol·licitar les notaries vacants que pretenguin en una única sol·licitud dirigida a la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, en la qual hauran d'indicar l'ordre de preferència si en sol·liciten més d'una, encara que corresponguin a torns diferents.

La sol·licitud pot presentar-se tant al Registre General del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya com als registres a què es refereix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Els titulars de notaries ubicades fora de la Península podran prendre part en els concursos mitjançant telegrama que haurà de contenir les mateixes indicacions que la instància. Una vegada presentada la sol·licitud, cap concursant no la podrà ampliar, disminuir o modificar.

Les sol·licituds s'han d'ajustar al model publicat com annex 2 i 2/1 en la present Resolució, que estarà disponible en la web http://www20.gencat.cat/portal/site/Justicia, i han de reunir els requisits establerts a l'article 94 del Reglament notarial.

Les sol·licituds s'han de presentar en el termini de quinze dies naturals comptats a partir del dia següent al de la publicació de les resolucions de convocatòria al Butlletí Oficial de l'Estat i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, o a partir de l'endemà de la publicació a l'últim diari oficial, en el cas que la publicació de les convocatòries no es faci simultàniament al BOE i al DOGC.

.5 Resolució

La Resolució de la provisió de vacants es publicarà al Boletín Oficial del Estado i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La Resolució de nomenament dels notaris que hagin d'ocupar les places es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de novembre de 2008

José Pascual Ortuño Muñoz

Director general de Dret i d'Entitats Jurídiques

Annex 1

Notaria

Motiu de la vacant

Districte

Notaries de primera classe

Antiguitat en la carrera

  1. Barcelona

    deserta en concurs precedent (Sr. Sexto Presas)

    Barcelona

  2. Girona

    deserta en concurs precedent (Sr. Carbonell Aguilar)

    Girona

  3. L'Hospitalet de Llobregat

    deserta en concurs precedent (Sr. Aldaz Riera)

    L'Hospitalet de Llobregat

  4. L'Hospitalet de Llobregat

    deserta en concurs precedent (creada pel Reial decret 173/2007)

    L'Hospitalet de Llobregat

  5. Mataró

    deserta en concurs precedent (Sra. Berral Casas)

    Mataró

  6. Reus

    deserta en concurs precedent (Sr. Huidobro Arreba)

    Reus

  7. Sabadell

    deserta en concurs precedent (Sr. Navarro Navarro de Palencia)

    Barcelona

  8. Sant Boi de Llobregat

    per jubilació del senyor Octavio Fernández Cadenas

    Sant Boi de Llobregat

  9. Santa Coloma de Gramenet

    per trasllat del senyor Fidel Sánchez Lozano

    Santa Coloma de Gramenet

  10. Barcelona

    per trasllat del senyor Ricardo Vicente Monllor González

    Barcelona

  11. Barcelona

    per jubilació del senyor Javier Martínez Monche

    Barcelona

  12. Reus

    per trasllat del senyor Diego Zozaya Irujo

    Reus

  13. Cornellà de Llobregat

    per trasllat del senyor Vicent...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR