DECRET 150/2012, de 20 de novembre, de reestructuració de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 24/1987, de 28 de desembre, va crear l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya (EADOP), les funcions de la qual s’estableixen en el seu article 3.

L’estructura actual de l’EADOP està establerta en el Decret 139/2009, de 8 de setembre, de reestructuració de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya, on es defineix l’estructura organitzativa que depèn de la Direcció General de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions.

Posteriorment, la disposició addicional primera del Decret 325/2011, de 26 d’abril, de reestructuració del Departament de la Presidència, va afectar parcialment l’estructura de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions, en suprimir tres unitats, la Unitat de Base de Dades, la Unitat de Logística i Magatzem i la Unitat de Promoció dels Serveis Editorials.

La Llei 2/2007, del 5 de juny, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, regula l’edició en suport digital del DOGC com un servei públic d’accés universal i gratuït, lliurement accessible per Internet, dotat de caràcter oficial i plena autenticitat, i amb validesa jurídica.

El Decret 139/2009, de 8 de setembre, de reestructuració de l’Entitat, orientava la seva regulació a les adaptacions tecnològiques necessàries per donar compliment a la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

La implantació d’aquest nou model de DOGC va obligar l’EADOP a fer un profund canvi tecnològic i funcional, amb la necessària adequació de l’estructura de l’Entitat a les noves necessitats, i la potenciació de la innovació i les noves tecnologies, tant per garantir el compliment de la Llei 2/2007 com per millorar l’eficàcia de la resta de serveis de l’Entitat.

Aquesta adaptació requereix fer un pas més i fixar una estructura organitzativa més equilibrada i ajustada a les necessitats actuals de l’Entitat, atès el seu caràcter de servei tècnic i mitjà propi de l’Administració de la Generalitat, com de servei públic del DOGC.

Amb aquesta finalitat, la Subdirecció General del Diari Oficial i d’Administració i la Subdirecció General de Publicacions són els òrgans que aglutinen les unitats amb tasques administratives i de publicació oficial i les unitats amb tasques editorials i de difusió i comercialització.

Atès que el contingut del Decret afecta únicament el funcionament intern de l’EADOP i atesa la necessitat que la nova regulació sigui efectiva al més aviat possible per al bon funcionament de l’Entitat, el Decret preveu la seva entrada en vigor l’endemà de la seva publicació.

Atès el que disposa la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

Per tot això, a proposta del titular del Departament de la Presidència, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Estructura de l’Entitat

1.1 L’estructura organitzativa que depèn de la Direcció General de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat la formen els òrgans i les àrees següents:

  1. La Subdirecció General del Diari Oficial i d’Administració.

  2. La Subdirecció General de Publicacions.

  3. L’Àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

1.2 Cadascun d’aquests òrgans s’estructura en les àrees, serveis i unitats que s’especifiquen en aquest Decret.

Article 2

Subdirecció General del Diari Oficial i d’Administració

2.1 Corresponen a la Subdirecció General del Diari Oficial i d’Administració les funcions següents:

  1. Controlar el procés d’elaboració del DOGC i validar-ne la publicació.

  2. Coordinar i supervisar els processos de publicació del DOGC, inclosos els serveis lingüístics.

  3. Coordinar l’administració, el règim interior i la gestió dels serveis generals de l’Entitat.

  4. Dirigir i supervisar la gestió del pressupost, la comptabilitat, la gestió patrimonial, les compres i les contractacions i impulsar les línies d’actuació que corresponguin per al bon funcionament de l’Entitat.

  5. Controlar la tresoreria, fer l’anàlisi dels estats financers i pressupostaris i establir i controlar el sistema de comptabilitat de costos de l’Entitat.

  6. Coordinar la preparació de l’avantprojecte de pressupost en col·laboració amb els altres òrgans de l’Entitat.

  7. Dirigir i supervisar la gestió dels recursos humans.

  8. Controlar la gestió de les compres i la situació dels estocs.

  9. Controlar i gestionar els convenis signats amb altres administracions públiques o entitats privades i els encàrrecs de serveis editorials que l’Entitat presta a la Generalitat de Catalunya i altres organismes que en depenen.

  10. Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encomani.

    2.2 De la Subdirecció General del Diari Oficial i d’Administració depenen els òrgans i les unitats següents:

  11. L’Àrea de Contractació, Patrimoni i Documentació.

  12. El Servei de Recursos Humans i Règim Interior.

  13. L’Àrea de Gestió Econòmica.

  14. L’Àrea de Publicació Oficial.

Article 3

Àrea de Contractació, Patrimoni i Documentació

A l’Àrea de Contractació, Patrimoni i Documentació li corresponen les funcions següents:

  1. Coordinar i tramitar els expedients de contractació i proposar les línies generals d’actuació adequades en aquesta matèria.

  2. Assessorar i donar suport jurídic, en matèria de gestió administrativa, als òrgans i unitats de l’Entitat.

  3. Elaborar i tramitar els convenis de l’Entitat.

  4. Tramitar i gestionar els expedients patrimonials.

  5. Dissenyar, dirigir, coordinar i gestionar el sistema de gestió documental i d’administració electrònica.

  6. Coordinar els arxius de l’Entitat pel que fa a la seva classificació, avaluació i preservació, així com la definició de l’estructura de l’arxiu digital.

  7. Coordinar tota la gestió derivada de la protecció de dades d’acord amb la normativa vigent.

  8. Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encomani.

Article 4

Servei de Recursos Humans i Règim Interior

Corresponen al Servei de Recursos Humans i Règim Interior les funcions següents:

  1. Gestionar i administrar els recursos humans de l’Entitat, d’acord amb la normativa vigent.

  2. Gestionar la modificació de la relació de llocs de treball de l’Entitat.

  3. Fer la proposta dels contractes de treball i gestionar la nòmina i les cotitzacions a la Seguretat Social, així com custodiar els expedients del personal.

  4. Coordinar i controlar els expedients sobre situacions administratives, règim disciplinari, reconeixement de serveis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR