ORDRE ASC/235/2008, de 14 de maig, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2008 i s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts del Programa d'atenció social a les persones amb discapacitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/235/2008, de 14 de maig, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2008 i s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts del Programa d'atenció social a les persones amb discapacitat.

Atesa la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, així com el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, que pel seu caràcter bàsic tenen afectacions sobre les normes reguladores de bases de les subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atesa la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, així com el Reial decret 504/2007, de 20 d'abril, pel qual s'aprova el barem de valoració de la situació de dependència;

Atesos el Decret 24/1998, de 4 de febrer, pel qual es regula el Programa d'ajuts d'atenció social a persones amb discapacitat;

Atesos la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, que configura l'atenció precoç com a servei de caràcter universal i gratuït per als infants fins als sis anys, i el Decret 261/2003, de 21 d'octubre, pel qual es regulen els serveis d'atenció precoç, i d'acord amb la línia d'actuació impulsada per aquest Govern per incrementar la protecció a les famílies amb infants nascuts amb danys que requereixen atencions especials;

Atesa la Llei 16/2007, de 21 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2008, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atesos el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del departament d'Acció Social i Ciutadania; i la resta de reglaments de reestructuració vigents;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'obre la convocatòria per a l'any 2008 per a la concessió d'ajuts del Programa d'atenció social a les persones amb discapacitat, i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria.

1.2 Aquests ajuts tenen per objecte facilitar els ajuts econòmics necessaris per al desenvolupament de l'autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial amb mesures compensatòries per tal de millorar la seva qualitat de vida i fomentar la seva integració social.

1.3 La tipologia dels ajuts, condicions d'accés i quanties màximes dels ajuts del programa d'atenció social a persones amb discapacitat es detallen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Caràcter dels ajuts

2.1 Els ajuts del programa estan sotmesos al règim jurídic que regula les subvencions.

2.2 Aquests ajuts se sotmetran al règim fiscal vigent aplicable a les aportacions dineràries en el moment del seu atorgament.

2.3 En tot allò no previst en aquestes bases ni en les convocatòries corresponents s'aplicarà:

  1. Pel que fa a l'objecte, els requisits específics i les incompatibilitats específiques dels ajuts, el Decret 24/1998, de 4 de febrer, pel qual es regula el Programa d'ajuts d'atenció social a persones amb disminució.

  2. Pel que fa a la tramitació administrativa general, la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

  3. Pel que fa els actes de transcendència pressupostària, en particular el reintegrament, el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Article 3

Persones destinatàries

Les persones destinatàries són les que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% i que reuneixin les condicions i els requisits que s'especifiquen en aquesta Ordre.

Article 4

Requisits d'accés

  1. Tenir la residència legal a Catalunya.

    El requisit de residència legal quedarà acreditat sempre que la persona interessada tingui el seu domicili i resideixi a Catalunya, així com també quan tingui la condició de resident. Als efectes de residència legal a Catalunya, la residència continuada no es considerarà interrompuda per absències inferiors a 90 dies l'any.

  2. Tenir reconegut un grau de disminució igual o superior al 33%. En cas de menors de quatre anys, cal que tinguin retard en el desenvolupament maduratiu, l'evolució del qual pugui ocasionar una discapacitat residual segons el criteri dels serveis de valoració i orientació.

    Si la persona beneficiària té 65 anys o més, cal acreditar que la condició de persona amb disminució es va instaurar abans de complir els 65 anys.

    En el supòsit que la persona no tingui reconeguda la condició de persona amb discapacitat en el moment de presentar la sol·licitud, es trametrà d'ofici la sol·licitud de valoració.

    En el cas de prestació per a transport per assistir a l'atenció precoç, aquest límit queda establert en 6 anys.

  3. No poder rebre serveis similars per als quals es demana la prestació en establiments públics o concertats o subvencionats amb càrrec a fons públics.

  4. No poder-se beneficiar d'ajuts i prestacions econòmics de la mateixa naturalesa, abast i finalitat provinents d'entitats públiques o privades.

  5. Trobar-se en situació de necessitat d'acord amb el que s'estableix en aquesta Ordre.

  6. Complir les condicions específiques d'accés i altres condicions exigides per a cada tipus de prestació que s'estableix en aquesta Ordre.

Article 5

Incompatibilitats

5.1 Aquests ajuts són incompatibles amb les altres prestacions econòmiques que tingui reconegudes la persona beneficiària o a què pugui tenir dret per qualsevol dels sistemes de protecció públics o privats complementaris de la seguretat social, si la concessió dels ajuts objecte de la convocatòria en pot comportar la pèrdua, la disminució o la no concessió.

5.2 Els ajuts objecte d'aquest Programa, i sempre amb el límit màxim establert, són incompatibles amb altres que pugui tenir reconeguts la persona beneficiària per qualsevol entitat pública o privada pel mateix concepte, abast i finalitat.

5.3 Els òrgans que informen i tramiten els ajuts han de comprovar, en l'exercici de les seves funcions, que no es produeix aquesta incompatibilitat.

Article 6

Sol·licituds i terminis de presentació

6.1 Les sol·licituds s'han de presentar en l'imprès normalitzat que es facilitarà a les dependències esmentades a l'annex 3 d'aquesta Ordre o a través d'Internet al web del Departament d'Acció Social i Ciutadania (www.gencat.cat/dasc).

6.2 Les sol·licituds, degudament emplenades, han d'anar acompanyades amb els documents que s'indiquen a l'annex 2 per acreditar el compliment dels requisits, i s'han de presentar a les dependències esmentades a l'annex 3, sens perjudici del que disposa l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini màxim que determina la convocatòria.

6.3 L'acreditació de les condicions exigides no serà necessària per a la persona sol·licitant que l'hagi efectuada anteriorment a qualsevol òrgan o dependència del Departament d'Acció Social i Ciutadania, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la presentació i les dades no hagin experimentat cap modificació. En aquest cas, l'aportació podrà ser substituïda per una declaració de la persona sol·licitant, que s'inclou a l'imprès de sol·licitud, amb la qual s'acrediti que no s'han produït modificacions en les dades que consten en la documentació presentada. S'hi ha d'especificar l'expedient per al qual es va aportar la documentació esmentada.

6.4 El termini de presentació de sol·licituds resta obert des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre i fins el 30 de setembre de 2008.

6.5 Les sol·licituds presentades a l'empara de les convocatòries anteriors que no s'hagin atès per manca de disponibilitat pressupostària o que no s'hagin resolt expressament o que s'hagin presentat fora de termini, es tindran per incorporades a la present convocatòria.

En aquests casos no caldrà presentar una nova sol·licitud.

Article 7

Tramitació i concessió

7.1 La tramitació de les sol·licituds presentades correspon als Serveis d'Atenció a les Persones dels Serveis Territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i al Servei de Coordinació Territorial dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre del Departament d'Acció Social i Ciutadania corresponents al domicili de la persona sol·licitant.

La resolució serà dictada per les persones responsables dels Serveis d'Atenció a les Persones dels Serveis Territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i del Servei de Coordinació Territorial dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre, en virtut de la Resolució BEF/694/2004, de 12 de març, de delegació de competències de la subdirecció general d'Atenció a les Persones de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) a diferents òrgans del Departament.

7.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució, degudament motivada, és de tres mesos a partir de la data del finiment del termini de presentació de sol·licituds.

7.3 Transcorregut el termini establert a l'apartat anterior sense que s'hagi notificat una resolució expressa, les persones interessades poden...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR