ORDRE BEF/26/2006, de 3 de febrer, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts del Programa d'ajuts d'atenció social a les persones amb disminució per a l'exercici 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/26/2006, de 3 de febrer, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts del Programa d'ajuts d'atenció social a les persones amb disminució per a l'exercici 2006.

Atesos el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol; 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials; el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, i el IV Pla d'actuació social, aprovat per Acord del Govern de 8 d'octubre de 2003;

Atesos el Decret 24/1998, de 4 de febrer, pel qual es regula el Programa d'ajuts d'atenció social a persones amb disminució;

Atesos la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, que configura l'atenció precoç com a servei de caràcter universal i gratuït per als infants fins als sis anys, i el Decret 261/2003, de 21 d'octubre, pel qual es regulen els serveis d'atenció precoç, i d'acord amb la línia d'actuació impulsada per aquest Govern per incrementar la protecció a les famílies amb infants nascuts amb danys que requereixen atencions especials;

Atès el que preveu la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'obre la convocatòria per a la concessió d'ajuts del Programa d'ajuts d'atenció social a les persones amb disminució, i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, que figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Partides pressupostàries i quantia

2.1 Les partides del pressupost de l'any 2006 amb càrrec a les quals s'imputen els ajuts corresponents són 5000 D/480000100/316.

2.2 La quantia màxima inicialment disponible és de 36.156.971,67 euros.

2.3 El crèdit inicial disponible indicat es podrà modificar d'acord amb la normativa vigent.

Article 3

Sol·licituds i terminis de presentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds és:

  1. Per als ajuts de mobilitat, transport per formació reglada postobligatòria o ocupacional, i ajuts per a l'autonomia personal i la comunicació del Programa d'ajuts d'atenció social a persones amb disminució, el termini de presentació de sol·licituds serà de quatre mesos a comptar des de l'entrada en vigor d'aquesta Ordre.

    Per a les sol·licituds que acreditin que la necessitat de l'ajut o del servei ha sorgit amb posterioritat al termini fixat, el termini de presentació de sol·licituds serà des de la data d'entrada en vigor d'aquesta Ordre i fins al 29 de desembre de 2006.

  2. Per a la resta d'ajuts el termini de presentació de sol·licituds serà des de la data d'entrada en vigor d'aquesta Ordre i fins al 29 de desembre de 2006.

    3.2 Qualsevol sol·licitud presentada fora dels terminis i els supòsits indicats als apartats anteriors no es podrà admetre a tràmit per extemporània.

    3.3 Les sol·licituds presentades durant l'any 2005 no ateses per manca de disponibilitat pressupostària, o no resoltes expressament, es tindran per incorporades a aquesta convocatòria, i es resoldran d'acord amb el que s'hi preveu.

    En aquest cas, es considerarà que la data de presentació de la sol·licitud és la data d'entrada en vigor d'aquesta Ordre, sens perjudici de quan s'hagi produït la necessitat.

    En aquests casos no caldrà presentar una nova sol·licitud.

    3.4 Els ajuts per a serveis del Programa d'ajuts d'atenció social per a persones amb disminució concedides durant l'exercici de 2005 i anteriors amb resolució expressa i amb data límit del servei (dictamen del CAD) posterior al 31 de desembre de 2005, es continuaran concedint pel període establert a la resolució i no caldrà que es presenti una nova sol·licitud.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 La tramitació de les sol·licituds presentades correspon als serveis d'Atenció a les Persones dels serveis territorials del Departament de Benestar i Família corresponents al domicili de la persona sol·licitant. La resolució correspon a la persona titular de la Subdirecció General d'Atenció a les Persones i serà dictada, per delegació, pel cap o la cap dels Serveis d'Atenció a les Persones esmentats.

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució, degudament motivada, és de sis mesos comptats a partir de la data en què la sol·licitud hagi tingut entrada a qualsevol dels registres del Departament de Benestar i Família.

No obstant això, aquest termini de sis mesos es comptarà a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds pel que fa als ajuts de mobilitat, transport per formació reglada postobligatòria o ocupacional i ajuts per a l'autonomia personal i la comunicació.

4.3 Transcorregut el termini establert a l'apartat anterior sense que s'hagi notificat una resolució expressa, les persones interessades poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

4.4 La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el mateix òrgan que dicta la resolució o davant l'òrgan superior jeràrquic, en el termini d'un mes, d'acord amb el que disposen l'article 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 5

Protecció de dades de caràcter personal

Les dades de caràcter personal obtingudes en la gestió d'aquests ajuts s'incorporaran al fitxer automatitzat de prestacions individuals regulat a l'Ordre BEF/419/2003, d'1 d'octubre. La seva finalitat és la gestió de l'ajut i el seu destinatari és la direcció general de l'ICASS.

Article 6

Publicitat dels ajuts

Al final de l'exercici es donarà publicitat als ajuts atorgats mitjançant l'exposició d'aquests en els taulers d'anuncis de la seu central del Departament de Benestar i Família i dels serveis territorials, d'acord amb el que preveu l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Disposicions addicionals

.1 Les sol·licituds d'ajuts de serveis en establiment residencial del Programa d'ajuts d'atenció social a les persones amb disminució, presentades, per primera vegada, per persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, sempre que puguin viure en règim obert i requereixin d'un recurs específicament social, es valoraran d'acord amb els criteris del Programa d'ajuts d'atenció social a persones amb disminució i amb els establerts com a requisits d), f), g) i h), i amb el barem social del Programa d'ajuts per a l'accés als habitatges amb serveis comuns per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

.2 Amb caràcter excepcional es poden concedir, durant l'exercici 2006, els ajuts de psicomotricitat previstos al Decret 50/1994, de 22 de febrer, i els ajuts de rehabilitació de llenguatge i de fisioteràpia per a persones que no hagin finalitzat l'ensenyament obligatori.

Per a la concessió dels tractaments per a nens en edat d'ensenyament obligatori caldrà aportar el certificat de l'Equip d'Assessorament i Orientació Psicopedagògic on es faci constar que el nen no està rebent aquest/s tractament/s per mitjà dels serveis dels què disposa el Departament d'Educació.

D'altra banda, els nens en edat d'ensenyament obligatori no es troben subjectes a la limitació temporal dels quatre anys des de la instauració de la discapacitat en la subvenció dels tractaments.

.3 Les persones amb disminució beneficiàries del Programa d'ajuts de suport a les persones amb dependències, dins del marc d'actuacions del programa Viure en Família, a l'empara de l'Ordre BEF/9/2003, de 10 de gener, i de l'Ordre BEF/454/2004, de 24 de desembre, s'entendran incloses en la present convocatòria i, si continuen complint els requisits i les condicions per a la seva concessió, continuaran percebent aquests ajuts amb càrrec a la partida 5000 D/480000100/316A, sense necessitat de presentar una nova sol·licitud.

Disposicions finals

.1 Es faculta la persona titular de la Direcció de l'ICASS perquè prengui les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

.2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 3 de febrer de 2006

Anna Simó i Castelló

Consellera de Benestar i Família

Annex 1

Bases per a la concessió d'ajuts del Programa d'ajuts d'atenció social a les persones amb disminució

.1 Objecte

Aquest Programa té per objecte facilitar la prestació dels serveis i ajuts econòmics necessaris per al desenvolupament de l'autonomia personal de les persones amb disminució física, psíquica o sensorial amb mesures compensatòries per tal de millorar la seva qualitat de vida per fomentar la seva integració social. Les tipologies d'ajut que es convoquen són:

1.1 Ajuts per a serveis.

1.2 Ajuts per a mobilitat i transport.

1.3 Ajuts per a l'autonomia personal i la comunicació.

.2 Persones beneficiàries

Persones que tinguin reconeguda la condició legal de disminuïdes i que reuneixin les condicions i requisits que s'especifiquen a l'apartat 3 d'aquestes bases.

.3 Requisits

  1. Tenir la residència legal a Catalunya.

  2. Tenir reconegut un grau de disminució igual o superior al 33%. En cas de menors de quatre anys, cal que tinguin retard en el desenvolupament maduratiu, l'evolució del qual pugui ocasionar una disminució residual segons el criteri dels serveis de valoració i orientació.

    En el cas de servei de transport per assistir a l'atenció precoç, aquest límit queda establert amb 6...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR