ORDRE CTC/198/2006, de 28 de març, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a les oficines de turisme de Catalunya per a la millora d'instal·lacions i d'equipaments.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CTC/198/2006, de 28 de març, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a les oficines de turisme de Catalunya per a la millora d'instal·lacions i d'equipaments.

L'increment i la diversificació de la demanda de serveis i d'informació turístics a les oficines de turisme exigeixen la renovació periòdica i l'adequació constant de les seves instal·lacions i equipaments per poder atendre la variada tipologia d'usuaris amb un nivell satisfactori de qualitat.

La Llei 13/2002, de 21 de juny, de turisme de Catalunya, en l'article 59 estableix que les oficines de turisme s'han d'inscriure en el Registre de Turisme de Catalunya, i que l'Administració de la Generalitat n'ha de fomentar l'adhesió a la Xarxa d'Oficines de Turisme de Catalunya.

La Direcció General de Turisme vol promoure la millora de la qualitat del sector turístic i alhora donar suport econòmic a les administracions locals per l'esforç que comporta la renovació de les instal·lacions i equipaments, i entre d'altres facilitar l'accessibilitat a les persones discapacitades; en conseqüència, vol continuar desenvolupant la línia d'ajuts amb els objectius de modernitzar la Xarxa d'Oficines de Turisme i de millorar la qualitat dels serveis d'informació turística de Catalunya.

Per tant, en ús de les facultats que tinc legalment conferides,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

Obrir la convocatòria per a la concessió de subvencions a les entitats titulars de les oficines de turisme de Catalunya per a la millora de les seves instal·lacions i equipaments.

Article 2

Bases reguladores

Les bases que han de regir aquesta convocatòria figuren a l'annex 1 de la present Ordre.

A aquestes bases els són aplicables el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

Article 3

Aplicació pressupostària

Les subvencions objecte d'aquesta convocatòria s'imputen a l'aplicació pressupostària D760000100/6520 de la Direcció General de Turisme, i la quantia destinada és de 225.000 euros del pressupost de 2006.

Article 4

Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds i de la documentació exigida per la convocatòria serà d'un mes comptat des de l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Article 5

Tramitació i resolució de les subvencions

Les subvencions les atorgarà la directora general de Turisme. La proposta de concessió serà formulada per un òrgan col·legiat integrat pel subdirector general d'Ordenació Turística, que farà les funcions de president, el/la director/a del Servei Territorial corresponent a la demarcació de la sol·licitud o la persona en qui delegui, la cap del Servei d'Informació i Difusió Turística i la cap de la Secció d'Informació i de Publicacions.

La resolució d'atorgament es notificarà individualment als sol·licitants per correu certificat amb avís de rebuda.

El termini màxim per resoldre i notificar les resolucions de concessió de les subvencions és de sis mesos a partir del final del termini d'admissió de sol·licituds per a aquesta convocatòria. Un cop transcorregut aquest termini, si no s'ha notificat la resolució, s'entendrà que la sol·licitud és desestimada per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, per la qual s'adeqüen els procediments administratius al règim de silenci administratiu.

Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant l'òrgan que l'ha dictat o el superior jeràrquic en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la notificació, d'acord amb els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 6

Publicitat de les subvencions

La Direcció General de Turisme farà publicitat de les subvencions atorgades mitjançant l'exposició de la llista en el tauler d'anuncis del Departament de Comerç, Turisme i Consum, passeig de Gràcia, 105, planta baixa, Barcelona.

Quan es tracti de subvencions superiors a 3.000 euros s'hauran de publicar, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya indicant la convocatòria, el beneficiari, la quantitat concedida, la finalitat de la subvenció i el crèdit pressupostari al qual s'han imputat, d'acord amb el que disposa l'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR