RESOLUCIÓ IUE/155/2009, de 2 de gener, per la qual s'obren les convocatòries per a la concessió de beques i ajuts en matèria de recerca per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorAgència de Gestió D'Ajuts Universitaris i de Recerca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

IUE/155/2009, de 2 de gener, per la qual s'obren les convocatòries per a la concessió de beques i ajuts en matèria de recerca per a l'any 2009.

Atès el que disposa el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, amb relació al règim jurídic de les subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre;

Atesa la Resolució UNI/962/2005, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR);

Atesa l'Ordre UNI/32/2004, de 2 de febrer (DOGC núm. 4082, de 2.3.2004), per la qual s'aprova la tramitació telemàtica de diversos procediments de concessió de beques i ajuts de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca;

Atès que l'article 11 dels Estatuts de l'AGAUR, aprovats pel Decret 168/2002, d'11 de juny, del Govern de la Generalitat de Catalunya, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, com també la seva resolució, i que aquestes facultats han estat delegades a la presidència de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca (CEAR), amb data 5 de desembre de 2002,

Resolc:

Convocar les beques i els ajuts en matèria de recerca de l'AGAUR que consten en l'annex d'aquesta resolució i que es detallen tot seguit:

Convocatòria de beques per a estades de recerca fora de Catalunya (BE-DGR) (annex 1).

Convocatòria de beques per a joves membres de comunitats catalanes a l'exterior (BCC) (annex 2).

Convocatòria d'ajuts per a tesis doctorals en català (TDCAT-DGR) (annex 3).

Càlcul i taula d'equivalències que cal utilitzar per a l'equiparació dels expedients de notes d'estudiants que han cursat una llicenciatura en centres de fora del sistema universitari de l'Estat espanyol (annex 4).

Disposició final

Aquesta Resolució exhaureix la via administrativa, i a continuació s'indiquen els recursos que s'hi poden interposar: recurs potestatiu de reposició davant la presidència de la CEAR per delegació del Consell de Direcció de l'AGAUR en el termini d'un mes, comptador de l'endemà del dia de la publicació de la resolució en el DOGC; o bé recurs contenciós administratiu interposat directament davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos, comptadors de l'endemà de la seva publicació en el DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 2 de gener de 2009

Ramon Moreno Amich

President de la Comissió Executiva

d'Ajuts de Recerca

Annex 1

Convocatòria de beques per a estades de recerca fora de Catalunya (BE - DGR)

.1 Objecte

Atorgar beques de recerca predoctorals i postdoctorals per tal de dur a terme estades de curta durada en universitats, empreses o centres de recerca fora de Catalunya.

Queden excloses d'aquesta convocatòria les sol·licituds dirigides a l'assistència a reunions, seminaris, cursos o congressos.

Les activitats que constitueixen l'objecte de la convocatòria són les següents:

  1. Modalitat A: beques per a estades de recerca relacionades amb estudis de doctorat. Les estades de recerca s'han de realitzar abans de dipositar la tesi doctoral.

  2. Modalitat B: beques destinades a estades de recerca per a personal amb grau de doctor/a amb dedicació a temps complet.

    .2 Persones beneficiàries

    Poden beneficiar-se d'aquestes beques les persones sol·licitants que en la data de presentació de sol·licituds i durant la realització de l'estada compleixin els requisits següents:

    2.1 Sol·licitants de la modalitat A:

  3. Estar matriculat o matriculada en un programa de doctorat i dur a terme la tesi doctoral en un centre de recerca o en una universitat del sistema de ciència i tecnologia català.

  4. No es poden acollir a aquesta convocatòria les persones becades que pertanyen a programes de formació de personal investigador que incloguin borses de viatge.

  5. No es permet fer l'estada a la mateixa universitat o centre on s'ha obtingut el títol de llicenciatura.

    2.2 Sol·licitants de la modalitat B:

  6. Estar en possessió del títol de doctor o doctora.

  7. Formar part del professorat o del personal investigador, d'acord amb els termes establerts en la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya (LUC), d'una universitat catalana o del personal investigador d'una institució no universitària sense finalitat de lucre situada a Catalunya que tingui la recerca com una de les seves activitats principals, o de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

  8. Tenir una vinculació contractual a temps complet amb la seva institució que garanteixi una durada igual o superior als 3 anys.

    .3 Període

    Les estades s'han d'iniciar entre l'1 de juliol de 2009 i el 31 de desembre de 2010 i tindran la durada següent:

  9. Modalitat A: estades d'1 a 6 mesos.

  10. Modalitat B: estades d'1 a 4 mesos.

    .4 Quantia

    4.1 L'import mensual de la beca i l'ajut en concepte de despeses de desplaçament es determinarà d'acord amb la Resolució IUE/3637/2007, de 27 de novembre (DOGC núm. 5024, de 7.12.2007), per la qual es publiquen i s'actualitzen els imports de la taula d'ajuts per a viatge i per a l'estada. En cas que s'hagin d'afegir nous països al llistat d'aquesta taula, se seguiran els mateixos criteris que s'han seguit per elaborar el llistat actual.

    4.2 En el cas de sol·licitants de la modalitat A que percebin altres beques i ajuts, només s'atorgaran ajudes complementàries a les beques rebudes.

    4.3 Per a totes les persones beneficiàries d'una beca de recerca que viatgin fora de la Unió Europea i de l'Espai Econòmic Europeu (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) i Suïssa, l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) vetllarà perquè tinguin accés a una pòlissa d'assegurança d'assistència de viatge, si així ho sol·liciten i no disposen de cobertura pròpia.

    .5 Sol·licituds i documentació

    5.1 La sol·licitud, d'acord amb el model normalitzat, l'ha de formalitzar l'investigador o la investigadora responsable i no pot superar el nombre de fulls que s'estableixin.

    5.2 Les sol·licituds s'han de presentar a través del registre electrònic de l'AGAUR i la tramitació es farà mitjançant la seva pàgina web http://www.gencat.cat/agaur. Caldrà seguir les instruccions especificades a l'esmentada pàgina web per dur a terme la sol.licitud electrònica de l'ajut.

    També es podrà presentar la sol.licitud d'acord amb el que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del règim jurídic d'administracions públiques i de procediment administratiu comú.

    L'imprès normalitzat de sol·licitud i les bases es poden obtenir a les dependències de l'AGAUR: Via Laietana, 28, 2a planta, 08003, Barcelona; i també a la seva pàgina web: http://www.gencat.cat/agaur; i a la del Comissionat per a Universitats i Recerca (CUR): http://www.gencat.cat/diue/ur.

    És obligatori presentar els impresos en paper dins el termini establert per a optar a la convocatòria.

    5.3 Una persona sol·licitant només pot presentar una sol·licitud acollida a aquesta convocatòria, independentment del termini.

    5.4 Si escau, qualsevol necessitat d'esmena de la sol·licitud es notificarà a la persona interessada mitjançant la publicació al tauler d'anuncis de l'AGAUR d'una diligència de la Direcció Executiva amb la relació de documentació bàsica i documentació no bàsica que cal esmenar. La diligència n'ha d'indicar els motius i hi ha de constar el fet que, en el cas de no esmenar la sol·licitud pel que fa a la documentació bàsica, en el termini de deu dies a comptar de l'endemà de la publicació de la diligència corresponent al tauler d'anuncis de l'AGAUR, s'entén que les persones sol·licitants desisteixen de la seva sol·licitud, d'acord amb el que disposa l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic d'administracions públiques i de procediment administratiu comú. Per a una major difusió, i a efectes informatius, es pot consultar el contingut d'aquesta diligència a la pàgina web de l'AGAUR.

    .6 Termini de presentació de sol·licituds

    S'obren dos terminis de presentació de sol·licituds:

  11. El primer termini, relatiu a les activitats que es duen a terme al llarg de tot el període que comprèn la convocatòria, restarà obert des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució al DOGC i fins al 5 de març de 2009. La presentació d'una sol·licitud en aquest termini exclou la possibilitat de presentar sol·licitud en el segon termini d'aquesta convocatòria.

  12. El segon termini, relatiu exclusivament a les activitats que s'inicien en el període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2010, s'estableix des del 15 de juny de 2009 fins al 13 de juliol de 2009.

    .7 Avaluació i selecció

    7.1 D'acord amb els mecanismes establerts en el marc del Pla de recerca i innovació (PRI) de Catalunya vigent, les sol·licituds són avaluades per òrgans externs i persones expertes de la comunitat científica, amb els criteris i les puntuacions següents (valoració sobre 100):

  13. Projecte: objectius, metodologia, pla de treball i viabilitat en el temps previst (40/100).

  14. Currículum: mèrits científics, capacitat i coneixements de la persona investigadora per desenvolupar el projecte (35/100).

  15. Entitat receptora: historial científic de la persona investigadora, grup o departament d'acollida i adequació d'aquesta entitat en relació amb el projecte i el currículum de la persona investigadora (25/100).

    7.2 Com a resultat de l'avaluació es generarà un valor d'avaluació científicotècnica final...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR