DECRET 230/2003, de 23 de setembre, de creació de l'Observatori Català de l'Envelliment amb Dependència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

230/2003, de 23 de setembre, de creació de l'Observatori Català de l'Envelliment amb Dependència.

A Catalunya, en els darrers anys, s'ha produït un important avenç en el desenvolupament del coneixement relacionat amb tot el que té a veure amb la gent gran. No obstant això, en el procés d'elaboració del Llibre Blanc de la Gent Gran amb Dependència es va fer palesa la necessitat d'invertir en la gestió del coneixement per consolidar aquest sector.

La Generalitat de Catalunya vol contribuir a millorar el coneixement sobre el procés d'envelliment i les seves conseqüències, desenvolupant polítiques que reforcin els sistemes d'informació, la recerca i el desenvolupament, la innovació i l'avaluació. Tot això amb una visió integrada.

L'Observatori Català de l'Envelliment amb Dependència (OCEND) és una iniciativa conjunta del Departament de Benestar i Família i del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya. Aquesta iniciativa s'integra dins d'una política social i sociosanitària comuna d'aquests dos departaments envers la gent gran amb dependència.

L'OCEND sorgeix com a resposta a la necessitat de formular polítiques, amb anticipació, respecte a l'envelliment amb dependència. L'OCEND es crea, en conseqüència, amb una clara vocació d'ésser una font d'informació de qualitat i es configura, així mateix, com una eina de suport per a la presa de decisions al servei de Govern de la Generalitat de Catalunya, dels professionals del sector, dels grups de recerca i de tota la societat per mitjà de les institucions que la representen.

Per tot l'exposat, a proposta de la consellera de Benestar i Família i el conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Observatori Català de l'Envelliment amb Dependència

1.1 Es crea l'Observatori Català de l'Envelliment amb Dependència com a òrgan col·legiat de participació amb la missió d'assessorar el Govern de la Generalitat en l'àmbit de la gent gran amb dependència a Catalunya, i promoure, vertebrar i difondre el coneixement sobre l'envelliment amb dependència.

1.2 La creació de l'Observatori Català de l'Envelliment amb Dependència també té com a objectiu la valoració i el reconeixement de l'excel·lència de la recerca i del treball professional que es du a terme a Catalunya, dins d'aquest àmbit.

Article 2

Funcions

L'Observatori Català de l'Envelliment amb Dependència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR