RESOLUCIÓ PTO/98/2009, de 26 de gener, sobre la regulació de les proves per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional per a l'exercici de l'activitat de conductor i conductora professional de determinats vehicles destinats al transport de mercaderies o viatgers per carretera.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

PTO/98/2009, de 26 de gener, sobre la regulació de les proves per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional per a l'exercici de l'activitat de conductor i conductora professional de determinats vehicles destinats al transport de mercaderies o viatgers per carretera.

La Directiva 2003/59/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de juliol de 2003, relativa a la qualificació inicial i a la formació continua dels conductors i conductores de determinats vehicles destinats al transport de mercaderies o de viatgers per carretera, per la que es modifiquen el Reglament (CEE) núm. 3820/85 del Consell i la Directiva 91/439/CEE del Consell, estableix una nova formació obligatòria per a determinats conductors professionals.

La formació obligatòria dels conductors i les conductores es planteja com quelcom diferent de la que actualment existeix per a l'obtenció dels permisos de conducció a què es refereix la Directiva 91/439/CEE del Consell, de 29 de juliol de 1991, sobre el permís de conducció, incorporada a l'ordenament intern pel Reglament General de Conductors, aprovat pel Reial decret 772/1997, de 30 de maig (BOE núm. 135, de 6.6.1997). La nova formació difereix d'aquesta última tant en la seva estructura com en el seu contingut i destinataris. Per una part, s'estableix una qualificació inicial que s'ha d'obtenir amb independència del permís de conduir i, per altra, una formació continua dirigida a mantenir actualitzats els coneixements inicialment exigits. Les matèries sobre les quals s'exigeixen coneixements afecten fonamentalment a l'activitat de transport a que es dediquen professionalment aquests conductors.

El Reial decret 1032/2007, de 20 de juliol (BOE núm. 184, de 2.8.2007), regula la qualificació inicial i la formació continua dels conductors i les conductores de determinats vehicles destinats al transport per carretera. La convocatòria i l'execució de les proves per a l'obtenció d'aquest certificat a Catalunya correspon a la Direcció General del Transport Terrestre com a òrgan competent de la Generalitat de Catalunya en exercici de les facultats delegades per la Llei orgànica 5/1987, de 30 de juliol, de delegació de facultats de l'Estat a les comunitats autònomes en relació amb els transports per carretera i per cable.

Amb aquesta finalitat a la present Resolució s'estableixen les condicions generals per a la convocatòria i execució d'aquestes proves.

Per tot això,

Resolc:

.1 Modalitats i periodicitat de les proves

1.1 Les proves per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional per a l'exercici de l'activitat de conductor i conductora professional de determinats vehicles destinats al transport de mercaderies o de viatgers per carretera es duran a terme en sis convocatòries anuals.

1.2 Les proves esmentades es desenvoluparan en les modalitats de transport de mercaderies i transport de viatgers.

.2 Requisits d'accés

2.1 Per presentar-se a les proves, les persones aspirants han d'haver superat el curs de formació inicial en la seva modalitat ordinària o accelerada, en els sis mesos anteriors a la data de realització de l'examen. Podran presentar-se a les corresponents convocatòries, realitzant l'examen relatiu a la modalitat de transport de mercaderies o de viatgers, en funció del curs previ realitzat.

2.2 Els conductors o les conductores que efectuïn transports de mercaderies que siguin titulars del certificat d'aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial i ampliïn o modifiquin les seves activitats per efectuar transport de viatgers...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR