DECRET 336/1995, de 28 de desembre, pel qual es regula el Servei Ocupacional d'Inserció en els centres ocupacionals per a persones amb disminució.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

La situació de precarietat ocupacional del mercat de treball afecta d'una manera especial la integració laboral de les persones amb disminució, no solament a l'empresa ordinària sinó també als centres especials de treball.

En aquest sentit cal trobar noves actuacions en l'atenció d'aquelles persones amb disminució que, tot i tenint capacitat productiva, no es poden integrar a la vida laboral activa per manca d'oferta, almenys en un futur immediat, i contràriament tampoc es poden acollir als programes de teràpia ocupacional que ofereixen els serveis de centres ocupacionals pel fet que el Servei de Teràpia Ocupacional és inadequat a les seves característiques personals.

És necessari per tant establir dins els serveis de centres ocupacionals per a persones amb disminució una modalitat com és la del servei ocupacional d'inserció, adreçada específicament a potenciar i conservar les capacitats laborals per tal que l'usuari d'aquest servei estigui en disposició d'integrar-se a l'activitat laboral quan les circumstàncies ho permetin, preveient també, quan les necessitats d'atenció individual de l'usuari ho requereixin, l'orientació envers el servei de teràpia ocupacional.

El Servei Ocupacional d'Inserció forma part dels serveis de centres ocupacionals i s'estructura de forma diferenciada de les activitats productives pròpies d'un centre especial de treball i en conseqüència ni en pot formar part ni pot constituir una fase prèvia del procés productiu d'aquest. Tanmateix es tracta d'un servei social amb funcions pròpies i diferenciades també de les activitats del Servei de Teràpia Ocupacional, ateses les característiques específiques dels usuaris als que va destinat.

Aquesta modalitat de servei dels centres ocupacionals permet d'altra banda donar una definició estable a la situació actual de temporalitat prevista a la disposició transitòria primera del Decret 279/1987, prorrogada pel Decret 280/1993.

Per tant, atès el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, el Decret 27/1987, de 29 de gener, d'ordenació dels serveis socials de Catalunya, i el Decret 279/1987, de 27 d'agost, pel qual es regulen els centres ocupacionals per a disminuïts;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials i del Consell Sectorial d'Atenció a Persones amb Disminució, i en ús de les facultats que m'atorga la normativa vigent, a proposta del conseller de Benestar Social i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte El present Decret té per objecte establir el Servei Ocupacional d'Inserció, que es configura com un servei propi dels serveis de centres ocupacionals, de caràcter assistencial, diferenciat de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR