ORDRE SSS/187/2003, de 28 d'abril, de creació de l'Oficina de Cooperació Sanitària Internacional i Salut Migracional.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE SSS/187/2003, de 28 d'abril, de creaciÛ de l'Oficina de CooperaciÛ Sanit‡ria Internacional i Salut Migracional.

Arran del fenomen creixent de la immigraciÛ, la Generalitat de Catalunya s'ha compromËs a oferir els instruments b‡sics d'integraciÛ a la nostra societat de la poblaciÛ immigrant, entre els quals es troba l'atenciÛ sanit‡ria.

L'objectiu Ès millorar la salut de les persones immigrants i donar resposta als seus problemes de salut especÌfics, tant des del vessant curatiu com preventiu.

En el marc de les actuacions de cooperaciÛ i solidaritat internacional, d'acord amb la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperaciÛ al desenvolupament, cal atendre els aspectes d'atenciÛ sanit‡ria a persones que per les condicions socioeconÚmiques dels seu paÔsos no es podrien beneficiar dels nous tractaments i tecnologies, tant si Ès necessari dur a terme la corresponent actuaciÛ sanit‡ria en els paÔsos d'origen com acollir les demandes d'atenciÛ sanit‡ria especialitzada a Catalunya.

Aquestes situacions han donat lloc al desenvolupament de programes de cooperaciÛ sanit‡ria internacional, en quË Catalunya tÈ una llarga tradiciÛ.

Atesos els aspectes de diversitat cultural i l'atenciÛ sanit‡ria davant els problemes especÌfics d'aquests col∑lectius, com tambÈ la coordinaciÛ dels esmentats programes, es considera necess‡ria la creaciÛ d'un Úrgan que consolidi aquests objectius en l'‡mbit de l'atenciÛ sanit‡ria.

En conseq¸Ëncia, de conformitat amb el que s'ha exposat i en ˙s de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es crea l'Oficina de CooperaciÛ Sanit‡ria Internacional i Salut Migracional, Úrgan sense personalitat jurÌdica prÚpia, adscrita a la Secretaria General del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

Article 2

L'Oficina de CooperaciÛ Sanit‡ria Internacional i Salut Migracional tÈ com a finalitat dirigir i coordinar les activitats del Departament de Sanitat i Seguretat Social en matËria d'atenciÛ sanit‡ria a la poblaciÛ immigrant destinades a l'assistËncia, la prevenciÛ, el control, la recerca i la formaciÛ de professionals a Catalunya, amb especial atenciÛ a les patologies importades i les malalties cosmopolites.

En aquest sentit, desenvolupar‡ funcions en els ‡mbits de la cooperaciÛ internacional, informaciÛ tËcnica, atenciÛ a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR