ORDRE SLT/355/2004, de 29 de setembre, de creació de la Comissió de desplegament operatiu del Llibre blanc de les professions sanitàries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/355/2004, de 29 de setembre, de creaciÛ de la ComissiÛ de desplegament operatiu del Llibre blanc de les professions sanit‡ries.

Per la ResoluciÛ de la persona titular del Departament de Salut de 25 de maig de 2000 (DOGC n˙m. 3160, de 14.6.2000), es va crear l'Úrgan tËcnic per a l'elaboraciÛ del Llibre blanc de les professions sanit‡ries, per impulsar, planificar i coordinar el procÈs per a la seva elaboraciÛ, amb l'objectiu primordial de formular un conjunt de propostes elaborades a partir de l'an‡lisi de la realitat del nostre sistema i orientades a donar resposta als reptes de futur amb una perspectiva de mitj‡ i llarg termini.

El Llibre blanc de les professions sanit‡ries Ès l'instrument que ha d'orientar la presa de decisions pel que fa al desenvolupament futur de les professions sanit‡ries en l'‡mbit de la planificaciÛ, la formaciÛ i la gestiÛ dels i de les professionals, i la promociÛ d'iniciatives i actuacions dirigides a garantir la coherËncia entre les necessitats socials i la competËncia professional, a fi de dotar el sistema dels i de les professionals que, des dels punts de vista qualitatiu i quantitatiu puguin donar resposta a les necessitats de la ciutadania.

Amb la finalitat d'impulsar, planificar i coordinar les actuacions del Departament de Salut en els processos de desenvolupament, d'implantaciÛ i difusiÛ de les propostes del Llibre blanc de les professions sanit‡ries, per l'Ordre SSS/290/2003, de 20 de juny (DOGC n˙m. 3914, de 30.6.2003), es cre‡ el Programa per al desenvolupament del Llibre blanc de les professions sanit‡ries amb un perÌode de vigËncia fins al 31 de gener de 2004.

Partint de les funcions atribuÔdes al Programa i d'acord amb els principis inspiradors del Llibre blanc de les professions sanit‡ries, de participaciÛ i compromÌs, de professionalisme de base social i de transversalitat, les estratËgies per al seu desenvolupament es plantegen a partir de la potenciaciÛ de la cultura del treball en equip, de la promociÛ dels valors del professionalisme, de la garantia de la seguretat i la qualitat i de l'an‡lisi de les tendËncies en les necessitats dels i de les professionals. Per a dur a terme les estratËgies proposades Ès imprescindible la concurrËncia dels diferents sectors implicats, amb un protagonisme clar dels i de les prÚpies professionals i de les seves organitzacions. Per tot aixÚ, es considera necessari constituir una...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR