DECRET 68/1984, de 9 de març, sobre ordenació provisional dels Serveis d'Inspecció dels Transports per Carretera a Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La progressiva importància i complexitat assolides pel transport per carretera a la comunitat autònoma catalana fa necessària la urgent articulació d'uns serveis d'inspecció que garanteixin l'estricte compliment i observança de la normativa vigent en aquest sector.

Les dificultats observades en l'aplicació del Decret 516/1983, de 7 d'octubre, aconsellen la revisió de la normativa aplicable per tal de proveir, amb caràcter provisional, els elements humans i materials indispensables per a l'efectivitat de l'acció inspectora.

Ateses les competències exclusives que l'Estatut d'Autonomia en els seus articles 9.1 i 9.15 atribueix a la Generalitat de Catalunya en matèria d'organització de les seves institucions d'autogovern i de transport terrestre, i el traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya efectuat pel Reial Decret 2697/1981, correspon a la Generalitat la determinació del personal facultat per exercir l'acció inspectora, així com la regulació de les funcions que hagi de dur a terme.

Per tot això, i en ús de les facultats reglamentàries que corresponen al Consell Executiu, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques,

Decreto:

Article primer

- Correspon al Departament de Política

Territorial i Obres Públiques la inspecció dels serveis de transport mecànic per carretera, que l'exercirà la Direcció General de Transports a través dels serveis dependents d'ella.

Article segon 1

Les funcions d'inspecció seran.

exercides pels Agents d'Inspecció, Auxiliars d'Inspecció i per aquells cossos als quals la normativa estatal atribueixi aquestes funcions. 2. La vigilància del transport serà exercida per les forces de vigilància de carretera. 3. Els serveis d'inspecció exerciran les seves funcions en tot el territori de la comunitat autònoma catalana, sens perjudici del contingut de la disposició addicional del present Decret.

Article tercer

- Correspon als Agents d'Inspecció:

  1. Exercir la inspecció dels serveis de transport per carretera, atribuïda al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a l'objecte de:

  1. Vetllar per l'estricte compliment de les disposicions que regulen l'ordenació i coordinació dels transports terrestres i de les prescripcions establertes en les concessions i autoritzacions dels serveis de transport per carretera i de les seves activitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR