ORDRE AAM/112/2015, de 30 d'abril, per la qual es modifiquen els annexos 1 i 6 del document normatiu del Pla rector d'ús i gestió de l'àrea protegida de les illes Medes, aprovat pel Decret 222/2008, d'11 de novembre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

La Llei 15/2010, de 28 de maig, de declaració del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, de dues reserves naturals parcials i d’una reserva natural integral, estableix en la seva disposició transitòria tercera que el Pla rector d’ús i gestió de l’àrea protegida de les illes Medes, aprovat pel Decret 222/2008, d’11 de novembre, es manté vigent mentre no s’aprovin el Pla rector d’ús i gestió establert per l’article 11 i el decret de creació de l’òrgan rector i dels òrgans col·laboradors determinats pels articles 16 i 19.

El Decret 222/2008, d’11 de novembre, estableix en la seva disposició final tercera que el conseller de Medi Ambient i Habitatge, ara conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, pot modificar els annexos 1 i 6 del document normatiu del Pla rector d’ús i gestió, si s’escau.

El Pla rector d’ús i gestió de les illes Medes estableix una regulació de la freqüentació de l’activitat d’immersió en termes diaris, amb una visió homogènia de la reserva marina en conjunt, sense tenir en compte les diferències que hi ha entre zones d’immersió, en funció de les fondàries i tipus d’hàbitats i espècies presents en cadascun.

Les conclusions dels estudis de seguiment apunten que cal tenir en compte el tipus d’hàbitat i fragilitat de les comunitats biològiques per poder establir límits màxims d’immersió que, de manera sostenible, podrien efectuar-se en cada punt d’immersió.

La capacitat de càrrega dels hàbitats superficials pot permetre incrementar les immersions en algunes zones sense afectar la conservació i, per tant, redistribuir l’activitat sense afectar negativament el desenvolupament socioeconòmic vinculat a la gestió de les Illes Medes.

Per tot això, es modifica el règim de limitació d’immersions per tal d’ajustar-lo millor als requeriments de conservació dels fons fràgils, d’una banda, i a la capacitat d’acollida dels fons fotòfils, de l’altra, tenint en compte el règim de comportament dels escafandristes pel que fa a fondàries visitades i distàncies recorregudes.

I per tal de donar més opció de punts d’immersió amb escafandre, com que disminueix la pressió en zones de la reserva amb comunitats fràgils, s’instal·len tres nous punts de fondeig. Concretament s’habilita una nova zona d’immersió al Guix i s’instal·la una nova boia al nord de la Cova de la Vaca d’ús no simultani amb la boia actualment instal·lada al sud d’aquesta cova, i un tercer punt a les Ferranelles.

Tenint en compte que la limitació diària d’immersions per boia dificulta la gestió de l’activitat d’immersió, s’anul·la la limitació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR