ORDRE AAM/128/2015, de 5 de maig, per la qual es modifica l'Ordre AAM/139/2011, de 21 de juny, per la qual es regula el control de la producció vitícola mitjançant la targeta vitícola, a partir de la campanya 2011-2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Registre vitivinícola de Catalunya creat pel Decret 264/2003, de 21 d’octubre, té per finalitat el control del potencial de producció vitivinícola de Catalunya, i disposa de forma permanent i actualitzada de la informació de les parcel·les vitícoles i el potencial de producció associat als seus titulars.

En aquest context, es va publicar l’Ordre AAM/139/2011, de 21 de juny, que regula l’ús de la targeta vitícola com a sistema de control del potencial vitícola de Catalunya, així com les condicions en les quals no és necessària la presentació de la declaració de collita de les persones viticultores que facin ús de la targeta vitícola en totes les entregues del raïm als cellers, a partir de la campanya 2011-2012.

El sistema de control de les entregues de raïm mitjançant la targeta vitícola implantat les darreres campanyes ha permès conèixer de forma actualitzada la relació de les entregues de raïm als cellers, i és l’eina bàsica per a tot el procés posterior de qualificació i traçabilitat portat a terme pels consells reguladors de les denominacions d’origen. La targeta vitícola permet anotar les diverses entregues de raïm realitzades als cellers i anotar les produccions associades a cada titular.

Així, d’acord amb l’article 5 de l’Ordre AAM/139/2011, de 21 de juny, el Departament ha de lliurar la targeta a tots els viticultors. Tanmateix, en el decurs d’aquests darrers anys, s’ha posat de manifest que, en alguns casos, a més a més del titular de l’explotació vitícola, hi ha altres persones vinculades al titular mitjançant una relació contractual, com pot ser en el cas de la parceria, molt habitual a Catalunya, que poden lliurar part de la collita al celler, i han de poder disposar, per tant, de la corresponent targeta vitícola.

Per tal de donar una resposta adequada a aquests supòsits es considera convenient afegir un nou article, l’article 5 bis, de manera que puguin disposar de la targeta tots aquells que lliurin collita als cellers.

En l’elaboració d’aquesta Ordre s’han tingut en compte les propostes del sector vitícola de Catalunya representat a la mesa sectorial de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR