ORDRE ARP/1008/2017, de 9 de maig, per la qual es regula la comunicació prèvia a l'inici de determinades actuacions subjectes al règim dels ajuts destinats a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l'apicultura per a la convocatòria 2017.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

La Comissió Europea, mitjançant la Decisió (UE) 2016/1102 de la Comissió, de 5 de juliol, va aprovar el Programa de millora de la producció i la comercialització dels productes apícoles per al període 2017-2019, presentat per l'Estat, de conformitat amb el Reglament (UE) núm. 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre.

Dins del marc establert pel programa esmentat, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, en endavant DARP, aprova anualment les bases reguladores i convoca els corresponents ajuts destinats a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l'apicultura, entre els quals se subvencionen actuacions relatives a la racionalització de la transhumància.

D'acord amb el que preveu el Reglament delegat (UE) núm. 2015/1366 de la Comissió, d'11 de maig, pel qual es completa el Reglament (UE) núm. 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell, amb relació als ajuts al sector de l'apicultura, i el Reglament d'execució (UE) núm. 2015/1368, de la Comissió, de 6 d'agost, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (UE) núm. 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell amb relació als ajuts al sector de l'apicultura, les actuacions objecte de subvenció s'han d'efectuar dins de la campanya apícola corresponent, que va de l'1 d'agost al 31 de juliol.

Habitualment, les actuacions de millora i condicionament d'assentaments, camins i senders s'executen en els mesos previs a l'inici de la transhumància, quan encara no s'ha publicat la convocatòria anual dels ajuts, per la qual cosa, quan el DARP du a terme els controls sobre el terreny de les actuacions realitzades, fa mesos que s'han realitzat, i, com que es tracta d'actuacions exteriors, difícilment es poden comprovar de manera fefaent.

Aquesta Ordre té com a finalitat facilitar la justificació i la comprovació de les actuacions de millora i condicionament d'assentaments, camins i senders amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud de l'ajut, i establir el procediment perquè les persones que tenen intenció de sol·licitar-lo comuniquin amb caràcter obligatori l'inici de les actuacions esmentades.

Conseqüentment, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

L'objecte d'aquesta Ordre és establir el procediment de comunicació prèvia perquè les persones interessades a sol·licitar els ajuts destinats a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR