ORDRE ARP/103/2016, de 3 de maig, per la qual es convoquen eleccions als òrgans de govern del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

La Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, estableix a l'article 8 que correspon als consells reguladors l'organització dels processos d'elecció dels òrgans rectors respectius.

Els òrgans de govern dels consells reguladors són la comissió rectora, el president o presidenta i qualsevol altre òrgan que estableixen els estatuts.

El Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, determina a l'article 32 que el procés electoral dels òrgans de govern dels consells reguladors de les denominacions d'origen protegides (DOP) i indicacions geogràfiques protegides (IGP) es regeix per la Llei de qualitat agroalimentària, el Decret esmentat, els reglaments de les DOP o IGP corresponents i, supletòriament, per la normativa electoral general.

Segons estableix l'article 33 del Decret 285/2006, correspon al/a la president/a del consell regulador la convocatòria del procés electoral, i el període d'elecció dels òrgans de govern és de quatre anys.

Atès que el període d'elecció de 4 anys ha finalitzat, s'ha de procedir a convocar eleccions als òrgans de govern del consell regulador. La Comissió Rectora del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues va acordar l'11 d'abril de 2016 iniciar el procés electoral el 12 de maig de 2016.

Per tal de facilitar la convocatòria d'eleccions el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació realitza la convocatòria amb l'acceptació del Consell Regulador.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Convocar eleccions dels òrgans de govern del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues, les quals tindran lloc als Serveis Territorials del DARP a Lleida, les oficines comarcals de la demarcació territorial on radica la seu del Consell Regulador de la DOP o la seu del Consell Regulador, d'acord amb el calendari establert a l'annex 1.

1.2 El dia de votació serà el 18 de setembre de 2016.

Article 2

El procés electoral es regeix pel que disposa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària; el Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei 14/2003, de qualitat agroalimentària; l'Ordre AAM/174/2011, de 19 de juliol, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues; aquesta Ordre i, supletòriament, per la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, sobre règim electoral general.

Article 3

El nombre de persones totals inscrites als registres del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues és superior a tres-centes; per tant, es segueix el procediment electoral general.

Article 4

El nombre de vocals que es fixa per a les diferents representacions dels sectors productor i elaborador és el següent:

Vocals a elegir del cens A: 5 persones productores inscrites al Registre d'oliverars

Vocals a elegir del cens B: 5 persones elaboradores, de les quals quatre han d'estar inscrites en el Registre d'almàsseres elaboradores i/o envasadores/comercialitzadores i una al registre d'operadores receptores d'olives/comercialitzadores.

Article 5

Els dies que consten al calendari electoral es consideren com a dies hàbils llevat dels relatius a la campanya electoral i a la jornada de reflexió, que s'entenen naturals.

Igualment s'entenen com a dies naturals els referits al termini de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR