ORDRE ARP/109/2016, de 4 de maig, per la qual es modifica l'Ordre AAM/313/2013, de 4 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la concentració, la intercooperació i la modernització de les cooperatives i altres entitats associatives agràries, i es convoquen els ajuts corresponents a l'any 2016.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha considerat convenient establir ajuts plurianuals incentivadors de la concentració i la intercooperació de les cooperatives agràries i altres entitats associatives agràries, que contribueixen a incrementar la dimensió econòmica i social de les cooperatives, a restablir i potenciar la competitivitat de les cooperatives i de les zones rurals i a facilitar el desenvolupament d'activitats econòmiques i socials amb l'adopció de mesures de modernització, de gestió empresarial i de comercialització. Aquests ajuts auxilien els processos d'integració cooperativa, la millora de la qualitat de la producció i dels serveis agroalimentaris i la comercialització de productes de qualitat, les inversions per a la millora i adequació de l'estructura, els processos i els circuits comercials i de distribució agroalimentaris, l'adequació dels recursos humans, i finalment un ajut a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya per sufragar les despeses derivades de la prestació de serveis per a la gestió econòmica, l'assessorament i el suport tècnic.

Atesa la naturalesa d'ajuts d'Estat, durant 2013 es va notificar aquest règim d'ajuts a les cooperatives i altres entitats associatives agràries per al període 2014-2020 a la Comissió Europea, de conformitat amb el que disposa l'article 108, apartat 3, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

Aquesta notificació es va efectuar en el marc de les directrius comunitàries sobre ajuts estatals al sector agrari i forestal 2007-2013 (2006/C 319/01), en espera de l'aprovació per part de la Comissió de les Directrius per al període 2014-2020.

L'Ordre AAM/313/2013, de 4 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la concentració, la intercooperativa i la modernització de les cooperatives i altres entitats associatives agràries, va convocar els ajuts corresponents a 2013 i va condicionar la seva concessió a l'adaptació de les bases reguladores a les directrius que hauran de regir en el període 2014-2020, i, pel que fa a la línia d'ajut a les despeses de contractació per a l'adequació dels recursos humans, sotmesa al règim d'ajuts de minimis , a l'adaptació al nou reglament de la Unió Europea que havia de regular els ajuts de minimis per al mateix període.

El 24 de desembre de 2013 va sortir publicat en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) el Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 y 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis , la regulació del qual no implica cap canvi a les bases reguladores en la línia d'ajut a les despeses de contractació per a l'adequació dels recursos humans, que hi està sotmesa.

L'1 de juliol de 2014 es van publicar en el DOUE les directrius de la Unió Europea aplicables als ajuts estatals als sectors agrícola i forestal i a les zones rurals de 2014 a 2020 (2014/C 204/01), el contingut de les quals no comporta cap modificació en la redacció de les bases reguladores aprovades per l'Ordre AAM/313/2013, de 4 de desembre, amb relació a les altres línies d'ajut que s'hi regulen, i per tant estan emparades per la declaració de compatibilitat de la Comissió a través de la Decisió C(2014) 1158 final, règim d'ajut d'Estat SA 37184 (2013/N), que va declarar aquest règim d'ajuts compatible amb el mercat comú.

L'entrada en vigor de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic (DOGC núm. 6671, de 24.7.2014), i l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de subvencions, fan necessari modificar les bases reguladores aprovades per l'Ordre AAM/313/2013, per adaptar-les a les esmentades normes, amb relació a nous requisits exigits a les persones benenficiàries i la incorporació d'algunes especificitats respecte de la forma de justificació de les despeses subvencionables.

Finalment, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació considera convenient convocar els ajuts per al foment de la concentració, la intercooperació i la modernització de les cooperatives i altres entitats associatives agràries de Catalunya, corresponents als anys 2016, 2017 i 2018.

Conseqüentment, atenent les directrius comunitàries sobre ajuts estatals al sector agrari, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificació de l'Ordre AAM/313/2013, de 4 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la concentració, la intercooperació i la modernització de les cooperatives i altres entitats associatives agràries.

1.1 S'afegeix l'apartat j) a la base reguladora 2.1 de l'annex a l'Ordre AAM/313/2013, de 4 de desembre, que queda redactat de la manera següent:

“j) Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions, les entitats sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els següents:

- El compte on s'ha d'ingressar l'import de l'ajut inclòs en l'imprès de sol·licitud ha de pertànyer a la persona beneficiària de l'ajut.

- Presentació de la declaració sobre si s'han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

- El compliment de la quota de reserva per a la integració social del personal discapacitat que estableix la legislació vigent, si escau.

- En el supòsit que l'empresa tingui una plantilla igual o superior a vint-i-cinc persones, l'empresa beneficiària ha de preveure, conjuntament amb els agents socials, els mitjans oportuns per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe i intervenir-hi, en els seus centres de treball.

- En cas de realització de l'activitat objecte de la subvenció utilitzant qualsevol element susceptible de generar drets d'autor: complir amb la normativa sobre propietat intel·lectual.

- En cas de comptar amb centres laborals: complir amb la normativa de política lingüística fent constar, almenys en català, els rètols i les informacions de caràcter fix i que continguin text que han de figurar a l'interior dels centres laborals adreçats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR