ORDRE ARP/145/2017, de 5 de juliol, per la qual es modifica l'Ordre AAM/139/2011, de 21 de juny, per la qual es regula el control de la producció vitícola mitjançant la targeta vitícola, a partir de la campanya 2011-2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

El control del potencial vitivinícola de Catalunya, així com l'entrega de raïm als cellers d'arreu del territori, és un dels principals objectius del Registre Vitivinícola de Catalunya, creat mitjançant el Decret 264/2003, de 21 d'octubre.

Posteriorment, es va publicar l'Ordre AAM/139/2011, de 21 de juny, on es defineix la targeta vitícola com a document indispensable per al control de la producció vitícola, perquè aquesta conté la producció màxima que es pot entregar als cellers en funció de diferents paràmetres com són els rendiments màxims que fixen cada campanya els consells reguladors de les denominacions d'origen protegides.

L'Ordre AAM/128/2015, de 5 de maig, modifica l'Ordre esmentada per tal d'incorporar la figura d'aquelles persones que lliuren raïm als cellers sense ser els titulars de les parcel·les, però sí amb alguna relació contractual amb elles. En aquesta nova Ordre, es concreta aquesta relació contractual en la masoveria i la parceria, força habituals a Catalunya en el sector agrari.

La targeta física que lliurava el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a totes aquelles persones amb dret a entregar collita als cellers, passa a ser una targeta virtual, amb la qual cosa es vol aconseguir agilitzar el tràmits.

En l'elaboració d'aquesta Ordre s'han consultat les entitats representatives del sector vitícola de Catalunya, a través de la Taula Sectorial de la Vinya i el Vi.

En ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l'article 3.a) de l'Ordre AAM/139/2011, de 21 de juny, per la qual es regula el control de la producció vitícola mitjançant la targeta vitícola, a partir de la campanya 2011-2012, que queda redactat de la forma següent:

“a) Targeta vitícola: document virtual identificat per un codi numèric associat a una persona, sigui física o jurídica, a la qual acredita davant del celler per a poder fer entrega de raïm, amb destinació a vinificació, procedent de parcel·les que figuren inscrites al Registre Vitivinícola de Catalunya.”.

Article 2

S'afegeix una lletra h) a l'article 3.b) de l'Ordre AAM/139/2011, de 21 de juny, amb la següent redacció:

“h) Persona lliuradora de collita: persona física o jurídica que, d'acord amb la persona titular de la parcel·la, pot lliurar collita de raïm fresc als cellers, amb destí a vinificació, bé perquè ella mateixa és titular de la parcel·la o bé perquè disposa d'un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR