ORDRE ARP/15/2018, de 16 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis per al foment del genotipatge de vedelles per a la producció de llet en control oficial de rendiment lleter (Ordre de 16 de febrer, publicada al BOE núm. 50, de 26 de febrer).

SecciónDisposicions Generals
EmisorMinisteris del Govern de L'Estat
Rango de LeyOrdre

La selecció genòmica consisteix a utilitzar la informació disponible de l'ADN dels animals de producció mascles i femelles com una dada addicional per predir-ne els valors genètics. Basant-se en aquests valors genètics, el sector lleter pot prendre decisions de selecció per millorar la producció làctia. Aquesta informació sobre l'ADN es pot obtenir al naixement de l'animal, a partir d'una mostra de sang, pèl o cartílag.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) considera necessari impulsar les actuacions adreçades a la millora genètica del bestiar boví lleter en control lleter oficial abans esmentades que revertiran en la millora i la tecnificació de les explotacions ramaderes.

El règim d'aquests ajuts és el que estableix el Reglament (UE) 1408/2013 de la Comissió, de 18 de desembre, sobre l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis en el sector agrícola (DOUE L-352 de 24.12.2013).

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector lleter mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment del genotipatge de les vedelles per a la producció de llet d'explotacions en control oficial de rendiment lleter, d'animals inscrits al llibre genealògic corresponent, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Aprovar el procediment de participació per mitjans telemàtics en la convocatòria pública dels ajuts regulats en les bases reguladores aprovades en l'article 1 que serà obligatori per a les entitats sol·licitants d'acord amb l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Madrid, 16 de febrer de 2018

(De conformitat amb el que estableix el Reial decret 944/2017, de 27 d'octubre)

Isabel García Tejerina

Ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient

Annex 1

Bases reguladores

–1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que estableix l'Ordre, és subvencionar els costos que generen les activitats de genotipatge de vedelles de menys de 24 mesos, destinades a la reproducció per a producció de llet, per determinar-ne la qualitat genètica als titulars d'explotacions ramaderes de Catalunya en control oficial de rendiment lleter, a fi d'avaluar la qualitat genètica de les reproductores per millorar les races, i també la tecnificació de les explotacions ramaderes.

–2 Persones beneficiàries

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones físiques o jurídiques i les comunitats de béns que compleixin els requisits següents:

  1. Ser titular d'explotació ramadera de l'espècie bovina destinada a la reproducció per a producció de llet, acollida a control oficial de rendiment lleter, figurar correctament inscrita al Registre d'Explotacions Ramaderes i disposar del Codi d'explotació corresponent.

  2. Participar en els programes nacionals d'eradicació de malalties dels animals.

  3. Tenir els animals inscrits en el llibre genealògic de la raça i degudament identificats segons la normativa vigent.

  4. Formar part d'una organització o associació de ramaders reconeguda oficialment d'acord amb l'apartat 3.1 de les bases.

    —3 Entitats sol·licitants i perceptores de l'ajut

    3.1 Poden ser sol·licitants i perceptores dels ajuts les associacions i/o organitzacions d'associacions de criadors d'animals de races ramaderes degudament inscrites al registre corresponent, que s'encarreguen de prestar assistència a les persones beneficiàries en la realització dels programes per determinar la qualitat genètica del ramat boví amb aptitud lletera.

    3.2 Les organitzacions i associacions han de dur a terme les actuacions definides a l'apartat 1 d'aquestes bases per a les quals se sol·licita l'ajut a totes les persones beneficiàries incloses a la llista de persones beneficiàries sol·licitants dels seus serveis.

    –4 Requisits i incompatibilitats de les persones beneficiàries i de les entitats sol·licitants i perceptores dels ajuts

    4.1 Les persones beneficiàries i les entitats sol·licitants i perceptores de l'ajut han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, des de l'inici de les actuacions, i, si és el cas, han de complir les obligacions següents:

  5. El compte on s'ha d'ingressar l'import de l'ajut inclòs en l'imprès de sol·licitud ha de pertànyer a l'entitat sol·licitant perceptora de l'ajut.

  6. Presentar declaració sobre si s'han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa finalitat, fent constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

    En el cas d'haver rebut ajuts de minimis en l'exercici fiscal actual i en els dos exercicis fiscals anteriors, que l'ajut global de minimis que hagin rebut no superi els límits establerts.

  7. En el cas d'empreses amb 50 o més treballadors, complir la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l'empresa prevista a l'article 42.1 del text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i el Decret 86/2015, de 2 de juny.

  8. En el cas d'empreses de plantilla igual o superior a 25 persones, disposar de mitjans per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i per intervenir-hi als seus centres de treball d'acord amb els agents socials, de conformitat amb la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

  9. No tenir la consideració d'empresa en situació de crisi, d'acord amb la definició continguda en les directrius comunitàries sobre ajuts estatals de salvament i de reestructuració d'empreses en crisi (DOUE 2014/C 249/01, de 31.7.2014).

  10. Quan es tracti de persones físiques empresàries, estar donada d'alta en el cens de l'Impost sobre Activitats Econòmiques en aquells supòsits en què sigui obligatori.

  11. Quan es tracti d'entitats sense ànim de lucre, estar inscrites en el registre corresponent.

  12. Als centres laborals, complir la normativa de política lingüística: fer constar, com a mínim en català, els rètols i les informacions de caràcter fix que continguin text que han de figurar a l'interior dels centres laborals adreçats a les persones que hi treballen.

  13. En el cas de comptar amb centres laborals, complir la normativa de política lingüística fent constar, com a mínim en català, els rètols i les informacions de caràcter fix que continguin text que han de figurar a l'interior dels centres laborals adreçats a les persones que hi treballen.

  14. En el cas de línies d'ajuts en què la persona beneficiària o sol·licitant perceptora de l'ajut pugui ser una associació o una fundació, tenir els estatuts adaptats a la Llei 5/2011, de 19 de juliol, de modificació de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, abans del 31 de desembre de 2012.

  15. En el cas d'agrupació de persones físiques o jurídiques, no es podrà dissoldre fins que no hagin transcorregut els terminis de prescripció que preveuen l'article 100.4 del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i l'article 65 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  16. En el cas d'empreses i entitats, no haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries perquè han exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere. En el cas d'empreses de més de 250 treballadors, a més, disposar d'un pla d'igualtat entre dones i homes d'acord amb l'article 36 de la Llei 17/2015, de 21 de juliol.

  17. Les entitats sol·licitants i les persones beneficiàries d'aquests ajuts s'han d'adherir al codi ètic que figura com a annex 3.

    4.2 Pel que fa a la concurrència amb altres ajuts, i sense perjudici del límit quantitatiu que disposa l'article 3.2 del Reglament (UE) 1408/2013, el règim d'acumulació amb altres ajuts de minimis es regeix per l'article 5 de l'esmentat Reglament. Els ajuts que estableix aquesta Ordre són incompatibles amb d'altres ajuts públics rebuts per a les mateixes activitats i caps de bestiar de boví de llet.

    –5 Despeses subvencionables

    5.1 Als efectes d'aquestes bases, es consideren despeses subvencionables els costos que generen les activitats de genotipatge als titulars d'explotacions ramaderes de Catalunya de l'espècie bovina que es realitzin durant el període que determini la convocatòria de l'ajut.

    5.2 Es considera que la despesa ha estat realitzada quan hagi estat efectivament executada i justificada amb els informes d'avaluació genètica de cada animal amb anterioritat a la finalització del període de justificació establert a la base 15.

    –6 Tipus i quantia dels ajuts

    6.1 L'ajut té caràcter de subvenció directament aplicable a les despeses ocasionades per les activitats de genotipatge de vedelles de menys de 24 mesos d'explotacions en control oficial de rendiment lleter.

    6.2 Les proves subvencionables seran les acordades per l'entitat reconeguda per a la gestió del Llibre genealògic de la raça i aprovades per l'autoritat competent.

    6.3 La quantia màxima destinada a aquest ajut i l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar és la que determini la convocatòria corresponent.

    6.4 S'estableix un import màxim de 15,00 euros per a cada prova de genotipatge realitzada, amb un import...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR