ORDRE ARP/157/2018, de 21 de setembre, per la qual es deroguen l'Ordre de 3 d'abril de 1986, per la qual es declara l'existència oficial de la varroasi de les abelles dins el territori de Catalunya, i l'Ordre de 19 de febrer de 1987, per la qual s'estableix un pla de lluita contra la varroasi de les abelles.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

L'any 1986 es va declarar l'existència oficial de la varroasi de les abelles a Catalunya i el 1987 es va establir un pla de lluita contra aquesta malaltia parasitària mitjançant les ordres de 3 d'abril de 1986 i de 19 de febrer de 1987, respectivament. Aquestes ordres es varen dictar a l'empara de la Llei d'Epizoòties de 20 de desembre de 1952, que va ser derogada per la Llei 8/2003, de 24 d'abril, de sanitat animal.

La lluita contra la varroasi ha estat objecte de diversa normativa estatal, passant de ser una malaltia de declaració obligatòria l'any 1996 a no ser-ho en l'actualitat, atès que es considera que no es pot erradicar, i s'ha optat per realitzar tractaments de forma sistemàtica, per a la qual cosa hi ha un Programa nacional de lluita i control de les malalties de les abells de la mel, regulat pel Reial Decret 608/2006, de 19 de maig, i per tant les ordres de 3 d'abril de 1986 i de 19 de febrer de 1987 actualment ja no són aplicables en aquesta matèria, essent innecessari el manteniment de la seva vigència.

L'article 25 del Decret 43/2017, 2 de maig, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació disposa com a funcions de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia les de planificar i programar les actuacions d'ordenació de la producció ramadera i la sanitat animal i les seves explotacions, i exercir-ne el control.

Consegüentment, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article únic

Es deroguen les ordres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR